OTVORENA VRATA” TEHNOLOŠKOG FAKULTETA NOVI SAD

Na Tehnološkom fakultetu Novi Sad je, u ponedeljak, 12. februara 2024. godine održana manifestacija „Otvorena vrata“ namenjena učenicima srednjih škola.

Na manifestaciji su, na 5 radionica i 2 naučno-popularna predavanja učestvovali maturanti, ali i učenici nižih razreda srednjih škola. Teme su bile raznovrsne i prilagođene srednjoškolcima – od senzorske analize sireva, određivanja nivoa kofeina u kafi, raspoznavanju vrste voćnih rakija po mirisu, izdvajanja DNK iz graška i jagode, radionice za izradu kozmetičkih proizvoda, do predavanja o forenzičkim metodama u očuvanju kulturnog nasleđa i genetički modifikovanim organizmima.

Učenici Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, Gimnazije „Svetozar Marković“, Gimnazije „Isidora Sekulić“, Gimnazije „Smart“, Medicinske škole „7. april“, Tehničke škole „Pavle Savić“  iz Novog Sada, Gimnazije Bečej, Gimnazije i stručne škole „Nikola Tesla“ iz Apatina, Srednje škole „Žikica Damnjanović“ iz Smederevske Palanke, Gimnazije „Svetozar Marković“ i „Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice, pokazali su veliko interesovanje za studiranje na Tehnološkom fakultetu i družili se sa svojim budućim kolegama.