ОТВОРЕНЕ АПОТЕКЕ И У КРУШЧИЋУ И У ЛИПАРУ

Како је и најављено, јуче су у свим местима општине Кула отворене апотеке Гален фарм. Представници ове апотеке у пратњи председника привременог ограна општине Кула, Велибора Милојичића, посетили су данас новоотворене апотеке у Липару и Крушчићу, местима у којима дуго није било ни једне апотеке.
„Као што смо и обећали, данас отварамо апотеке у свим насељеним местима општине Кула, а посебно ми задовољство што смо то урадили у Липару и Крушчићу, где их до сада није било. Договор који смо постигли са Гален фарм–ом око закупа је испоштован у потпуности и овом приликом се захваљујем онима који су помогли испред апотеке Гален фарм да се оне отворе у овако кратком року како смо и планирали. Оно што је такође јако добро је што мештани Липара и Кручшића неће морати да иду за лекове са позитивне листе у друга насељена места, то ће уместо њих са њиховим рецептима радити радници Гален фарм–а све до 01.02.2019. од када ће лекове моћи преузимати у својим местима. Још једном хвала свима који су помогли да се реализује не само овај, већ и други пројекти у претходном периоду како би Кула постала боље, квалитетније и напредније место за живот свих који у њој живе“, рекао је Милојичић.

Испред компаније Гален фарм, медијима се обратила комерцијална директорка ове фирме, Бојана Проковић, рекавши да је по договору отворено свих шест апотека у кулској општини, што је омогућило посао за дванаест људи.
„Захваљујем се овом приликом председнику Милојичићу и кулској општини на сарадњи коју смо до сада имали и надам се да ћемо је у будућности подизати на све виши ниво. Од 01.02.2019. грађани ће у овим апотекама моћи да подижу лекове на рецепт републичког фонда за здравствено осигурање, а до тада ћемо се потрудити да им обезбедимо доступност свих лекова“, рекла је Проковићева.

Извор: Општина Кула