ОТВОРЕНЕ „СОМБОРСКЕ ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ“

Традиционална манифестација “Сомборске зимске чаролије”, званично је отворена у суботу 21. децембра. Након креативне радионице “Веселе боје” и плесне групе “Зверка” у преподневним часовима, у 18 часова одржана је представа за децу “Јежева кућица”, након чега је градоначелница града Сомбора, Душанка Голубовић, поздравила све присутне грађане и свечано отворила ову манифестацију.

„Сомборске зимске чаролије су место где дочекујемо нову и испраћамо стару годину, слушамо дечије песме и смех, видимо шта могу наши млади али и место где срећемо старе и исто тако упознајемо нове пријатеље, а проблеме подстичемо да постану решења, нека тако буде и ове године, уживајте“ поручила је градоначелница Голубовић.

Хор Шарених вокала је изазвао сјајне реакције публике и “загрејао” атмосферу празничним музичким репертоаром, уз који су заиграли како најмлађи посетиоци, тако и они старији.

Од 19 часова, наступио је музички састав “Јоланда”, који је упркос киши остао на позорници, а потом је у 20:30, стартовао концерт групе “Урбан&4”.

Све активности у оквиру манифестације су бесплатне, а програм је конципиран тако да задовољи интересовања свих генерација. Посебна пажња је посвећена најмлађој публици, за коју су припремљене различите радионице, школице и представе.

Извор: Град Сомбор