OTVORENI DANI ITALIJANSKOG FILMA

U Art bioskopu Aleksandar Lifka u nedelju 21. 5. svečano su otvoreni Dani italijanskog filma, navodi subotica.info. U saradnji sa Italijanskim kulturnim centrom „Piazza Italia“ Subotica, u Art bioskopu „Aleksandar Lifka“, od nedelje 21.05.2023. do subote 27.05.2023. od 18,30h, Subotičani mogu gledati savremene italijanske (pretežno dokumentarne) filmove na teme života, ljudi, gradova, umetnosti, kulture i nauke Italije. 

Reviju italijanskog filma u Subotici otvorili su Aleksandar Toković, direktor Lifke i Carmine Tarallo, konzul Republike Italije u Subotici. Toković je izjavio da će „Lifka“ nastaviti da predstavlja filmove velikih i značajnih evropskih kinematografija, a Tarallo je istakao, da će putem ove kulturne saradnje, Subotičani imati prilike da vide još mnogo italijanskih filmova.

Otvaranje su muzičkim bravurama ukrasile učenice Muzičke škole: – kamerni trio „Arcus“: Jegdić Dunja – violina, Redler Gabriela – violina, Tumbas Majda – violončelo (Astor Piazzola: Oblivion, klasa: Szebenyi Zsuzsanna i Radović Milena); Stankov Kristina – flauta i Vukov Kristina – flauta (W. A. Mozart: Arija Kraljice noći /duet/, klasa: Molnar Krisztina)

U nastavku programa usledila je projekcija filma 1200 kilometara lepote u režiji Italo Moskatija.

Festival je otvoren do subote, 27.05. a gledaoci će imati priliku da pogledaju još 6 filmova. Ulaz na projekcije je slobodan.

Info: https://alifka.org/

Izvor: subotica.info