ОТВОРЕНО НОВО ПОСТРОЈЕЊЕ ФИРМЕ „ЛАБОР СРБ“ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовали су данас отварању новог постројења фирме „Лабор Срб“ у Сремској Митровици, сагласивши се да су Србија и Војводина сигурно место за улагање, што потврђује, како су навели, долазак нових инвеститора и проширивање производње оних који већ послују у нашој земљи.
„Ново проширивање ове фабрике значајно је не само за Сремску Митровицу, већ и за Војводину у целини, јер отвара нова радна места, а посебно ако се на уму има чињеница да фабрику квалитетном сировином снабдевају наша предузећа, попут „Војводина шума““, навео је председник Мировић.
Захваливши се италијанским партнерима, председник Мировић рекао је у Војводини у протеклих годину дана отворено више од 28.000 радних места.
„Ово су најлепше слике које шаљемо из наше земље. Позитивни економски показатељи које бележимо резултат су политике коју водимо, а то је политика заједништва и добре сарадње председника Србије, покрајинске и републичке Владе и локалних самоуправа“, рекао је Мировић и додао да такав рад даје конкретне резултате.
Он је истакао да ће Покрајинска влада и наредних година издвајати значајна средства за опремање и изградњу индустријских зона у Војводини.
„Само у овом делу покрајине радимо нову индустријску зону у Шиду, а радови на изградњи зоне у Руми су већ завршени и са тим пословима ћемо наставити и у будућности“, навео је председник Мировић.
Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је ово важан и велики дан за Србију, пре свега, како је истакао, јер је реч о проширењу мале фабрике, која је породично предузеће.
„Проширивањем фабрике посао ће добити 53 радника, Нама требају јака мала и средња предузећа попут овог, у коме су сви запослени посвећени успеху и тада резултати не могу изостати и зато желимо што више оваквих инвеститора“, изјавио је Вучић, упутивши позив италијанским инвеститорима да наставе са улагањем у Србији.
Отварању су присуствовали власник компаније „Лабор Легно“ Патрицио Деи Тос, амбасадор Републике Италије у Србији Карло Ло Кашо, министар пољопривреде Бранислав Недимовић, директор „ЈП Србија шума“ Игор Брануновић, директорка „ЈП Војводина шума“ Марта Такач
Фирма „Лабор Срб“ , отварањем новог погона у Сремској Митровици, из пилане прераста у производни погон готових дрвених производа.