ОТВОРЕНО ПРИХВАТИЛИШТЕ ЗА СТАРА И ОДРАСЛА ЛИЦА У ФУТОГУ

У Футогу је данас отворен нови реконструисани објекат Геронтолошког центра „Нови Сад“, Прихватилиште за стара и одрасла лица, за чију су адаптацију и санирање Покрајинска влада и Град Нови Сад издвојили 120 милиона динара.

Том приликом, председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је трајно опредељење и обавеза владе на чијем је челу да створи одговарајуће услове за живот и рад у свим установама социјалне заштите чији је покрајина оснивач.

„За Покрајинску владу унапређење социјалне заштите један је од главних приоритета. То најбоље показује чињеница да смо 2016. године, када смо преузели одговорност за вођење АП Војводине, за ту област затекли буџет од свега 400 милиона динара, а да је ове године за све њене сегменте опредељено 726 милиона динара“, истакао је председник Мировић.

Он је додао да је доградња и реновирање Прихватилишта једна у низу заједничких инвестиција коју реализују Покрајинска влада и Град Нови Сад и да је то, како је рекао, потврда остваривања политике окупљања око пројеката од виталне важности за грађане покрајине.

Овом приликом, председник Мировић најавио је и реконструкцију старе зграде Геронтолошког центра у Футогу за коју је Покрајинска влада већ издвијила 39 милиона динара.

„Социјално одговорна политика Града Новог Сада један је од аксиома политике коју водимо и то је био разлог да заједно са Покрајинском владом кренемо у инвестиције улагања у будућност наших грађана, којима је ова врста помоћи потребна“, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

„Сматрам да ћемо на овај начин, знатно унапредити услугу смештаја у Прихватилишту и успешно смањити ризик од бескућништва, јер можемо да одговоримо на много већи број потреба на територији града Новог Сада, а и шире“, изјавила је директорица Геронтолошког центра Славица Шкрбић.

Отварању Прихватилишта присуствовали су покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић.