ОТВОРЕНО ПРИВРЕМЕНО ПРИХВАТИЛИШТЕ ЗА БЕСКУЋНИКЕ

Привремено прихватилиште за бескућнике са територије града Суботице отворено је данас у 14.00 часова у Гајевој улици број 50. Организација рада у Привременом прихватилишту поверена је Градској организацији Црвеног крста Суботица и организацији „Каритас“ Суботица. Црвени крст је опремио Прихватилиште са лежајевима, припадајућом постељином, прибором за исхрану, а корисницима ће по потреби бити обезбеђена одећа и обућа.

Корисницима Привременог прихватилишта биће обезбеђена три оброка дневно (доручак, ручак-кувани оброк и вечера) по нормативима Програма народне кухиње.

Дежурство 00-24 часа у Привременом прихватилишту обезбедиће запослени и волонтери Црвеног крста и „Каритаса“.

У оквиру здравствено-превентивног програма, Црвени крст ће у сарадњи са Домом здравља обезбедити лекарске прегледе свих корисника Привременог прихватилишта.

Поступак за коришћење услуга привременог смештаја у прихватилиште за бескућнике спроводи Центар за социјални рад Града Суботице.

Због спречавања ширења заразних болести, укључујући и болест COVID-19, организација рада у  Привременом прихватилишту ће се вршити у складу са противепидемијским мерама издатим од стране епидемиолога Завода за јавно здравље Суботица.

Град Суботица је у буџету за 2021. годину определио 500.000 динара за реализацију рада Привременог прихватилишта.

Извор: Град Суботица