OTVORENO PRVENSTVO BEOGRADA U ATLETICI – U14

16. juna u Beogradu je na atletskom stadionu Vojne Akademije održano – Otvoreno Prvenstvo Beograda u atletici uzrasta do 14 godina (pioniri/ke).

Organizator takmičenja je bio Atletski Savez Beograda, a takmićenje je sprovedeno prema važečim pravilima i propozicijama Atletskog Saveza Srbije.  Učestvovalo je više stotina atletičara/ki iz atletskih klubova iz cele Srbije.      

Atletski klub – Tamiš – predvodjen trenerom Zoranom Kocićem je učestvovao sa troje atletičara/ki , i ostvario veliki uspeh osvajenjem 2 (dve) medalje.

Sanja Marić je nastupila u svojoj rezervnoj disciplini – 300m , i vodivši celu trku na čelu od početka do kraja u sjajnom finišu je osvojila još jednu zlatnu medalju sa ličnim rekordom na 300m koji sada iznosi – 43,46. Treba svakako napomenuti da je upravo istrčani rezultat Sanje Marić i najbolji rezultat u Srbiji u kategoriji atletičarki do 14 godina u 2019 godini, a Sanja takodje drži i najbrže istrčane rezultate u Srbiji i na 600m i 800m.

Stefan Marić je nastupio sa 2 godine starijim atletičarima u trci na 800m, i osvojio je odlično treće mesto i bronzanu medalju sa novim ličnim rekordom koji sada iznosi – 2:31,34.

Teodora Dubonjac je nastupila u trci na 300m, osvojivši peto mesto u svojoj grupi sa takodje novim ličnim rekordom.

U vikendu koji je pred nama atletičari/ke AK Tamiš će nastupiti na Prvenstvu Srbije do 18 godina, kao i na Prvenstvu Vojvodine u kategoriji do 14 godina.