OVE NEDELJE U KNJIŽARI BULEVAR BOOKS

U knjižari Bulevar Books (Bulevar Mihajla Pupina 6, Novi Sad), ove nedelje je na programu:
– ponedeljak, 11.11 u 19 časova – Predstavljanje knjige „Pelen“ Bila Drina.
Bil Dirin, novozelandska legenda, pisac, pesnik i muzičar gostuje u Novom Sad u knjižari Bulevar books i predstavlja svoj roman Pelen koji je ove godine izašao u izdanju Partizanske knjige.Pored autora, o knjizi će govoriti i Srđan Srdić, Vladimir Arsenić i Milan Pupezin.

– utorak, 12.11. u 19 časova – Predstavljanje knjige „Psihologija laganja“ Borisa Đurovića.
Zašto nas lažu i zašto lažemo druge? Koja su znanja i veštine potrebni za otkrivanje laganja? Da li položaj tela ili određeni pokreti zaista ukazuju da osoba laže? To su samo neka pitanja koja postavlja ova izuzetno aktuelna i sve neophodnija knjiga o psihologiji laganja – pojavi i problemu sa kojom se ljudi sve češće susreću u svakodnevnom životu. Jer, laganje je češća pojava nego što mislimo, a prepoznavanje laži omogućiće vam da ostvarite prednost u komunikaciji.
Knjiga će biti dragocena svim vrstama profesionalaca koji se sa pojavom laganja susreću u svom profesionalnom radu – bilo da su u pitanju stranke ili kolege, a neka od saznanja iz ove knjige možete odlično upotrebiti kada se suočavate sa lažima u privatnom životu – bilo da lažu deca, partner, rođaci ili prijatelji.

– Sreda, 13.11. u 19 časova – Predstavljanje knjige „Pioniri maleni, mi smo morska trava“ Andree Popov Miletić.
„Ne obazirući se na tradicionalne uzuse romana, Andrea Popov Miletić piše omaž jedinstvenom osećanju vremena i prostora, moru i željenom Mediteranu. Višestruko posredovanom pričom govori o sećanju, ponovnom konstruisanju lične istorije, porodice, kao i pronalaženju osećaja koji nas određuje. Pioniri maleni, mi smo morska trava je poetski kaleidoskop i tako se treba i čitati: iznova uranjajući sve dublje u svet koji se u njemu raspliće.“
Andrea Popov Miletić je rođena 1985. u Novom Sadu. Objavila je zbirku priča ‘Bezazlene crtice’ (2013). Osvojila je prvu nagradu 14. West Herzegowina festa u Širokom brijegu (2016). Prozu i književnu kritiku objavljuje u relevantnim zbornicima, internet portalima i časopisima sa prostora bivše Jugoslavije. Priče su joj emitovane na radiju i prevedene na makedonski i albanski jezik. Diplomirala je na katedri za Komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Živi i radi u Novom Sadu. Rukopis ‘Pioniri maleni, mi smo morska trava’ nagrađen je na drugom konkursu za prozu Trećeg trga i Beogradskog festivala poezije i knjige (2019)
Učestvuju: Bojan Krivokapić i autorka
Moderator: Đorđe Majstorović

– Četvrtak, 14. 11. – Književno veče Svetlane Fucić
Pored autorke u programu će učestvovati:
Goran Stojičić, Jelena Milenković, Sabina Embeli i Miloš Zubac.