ОВЕ СУБОТЕ ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У МАЖОРЕТ ПЛЕСУ И ФИЈАКЕРИЈАДА

Календар манифестација које организује Туристичка организација Апатин је све богатији, те нас након фестивала цвећа ове суботе очекују два велика догађаја.

На тргу Николе Тесле у Апатину биће одржано државно првенство у мажорет плесу, на којем ће учествовати мажореткиње из Беле Цркве, Соко Бање, Шапца, Сонте и Апатина. Програм ће почети у 9:30 часова дефилеом свих учесница такмичења, у склопу којег ће мажореткиње из читаве Србије прошетати центром Апатина, од зграде Општине до трга Николе Тесле. Свечано отварање манифестације заказано је за десет сати, након чега ће уследити такмичарски и ревијални део првенства.

Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин је позвао све Апатинце да испрате манифестацију и уживају у музици и кореографијама најбољих мажорет екипа наше земље, а уједно и да подрже мажореткиње из Апатина и Сонте, у походу на нове медаље.

Победник Државног првенства учествоваће на Европрком првенству у мажорет плесу, које ће бити одржано у септембру месецу, а домаћин је Француска.

Већ од 11 часова код стадиона ОФК Младост креће друга Фијакеријада, где је подршку Туристичкој организацији пружило Удружење љубитеља коња „Улар“ из Апатина.

Ове године, они су се потрудили да поред дефилеа јахача, фијакера и запрега уведу једно интересантно такмичење у спретности вожње између препрека. Програм код стадиона ће обогатити чланови КУД „Царза“ из Апатина, као и тамбурашког састава „Ђувегије“ из Сомбора. Пауза у самом догађају је предвиђена од 17 часова када фудбалери ОФК Младости имају првенствену утакмицу, а по завршетку меча око 19 часова, програм код стадиона ће бити настављен наступом популарног бенда „Банда дрвена“. – рекао је Немања Јовић који је уједно и позвао све грађане да својим присуством увеличају ове догађаје.

Извор: Општина Апатин