ОВОГ ЛЕТА ЈУБИЛАРНИ 20. „STRONGMEN“: СВЕТСКИ СПЕКТАКЛ У КИКИНДИ И НОВИМ КОЗАРЦИМА

Први пут у Србији, у нашем граду ће бити одржана Лига шампиона света, односно јубиларни 20-ти “Strongmen“, Куп најјачих људи света у организацији боди билдинг клуба “Слобода“ из Нових Козараца. Такмичење ће се одржати у петак, 22. јула у Новим Козарцима и суботу, 23. јула у центру Кикинде, са почетком у 17 сати. Очекује се долазак 14 такмичара из 13 држава света, који ће се надметати у шест дисциплина, а све то преносиће више од 90 светских медијских компанија. Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, у присуству Драгана Пецарског, члана Градског већа задуженог за спорт и омладину, као Драгана Богојевића, председника “Слободе“ и представника Србије на поменутом такмичењу, истакао је да ће захваљујући организацији Лиге шампиона, за Кикинду и Нове Козарце чути спортска јавност из целог света.

“Успели смо да чувену спортску манифестацију Стронгмен у Новим Козарцима подигнемо на знатно виши ниво, управо приликом обележавања 20 година постојања. Заједно са боди билдинг клубом Слобода успели смо да добијемо организацију Лиге шампиона света, што ће бити врхунска прилика да посетиоци уживају у спектаклу. На добром смо путу да привучемо јавност из целог региона, да им покажемо колико смо гостољубиви, али и да посетиоци погледају невероватну вештину и снагу такмичара из целог света“, рекао је градоначелник.

Предвиђено је да се такмичари из Америке, Велике Британије, Ирске, Шкотске, Румуније, Мађарске, Шведске, Асутрије, Босне и Херцеговине, Србије и других земаља, надмећу у шест дисциплина:

“Град Кикинда, као прави домаћин, увек даје све од себе да пружи максималну подршку, поготово када се ради о оваквим манифестацијама на светском нивоу. Потрудили смо се да комплетно обезбедимо све услове Лиге шампиона, очекујемо госте, културно – уметничка друштва, удружења жена са својим специјалитетима, тако да смо потпуно спремни за велики спектакл, који нас очекује“, истакао је Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину.

Публика ће имати прилику да погледа како се најјачи људи на свету надмећу у дисциплинама попут Мерлина, окретање гуме и ношење џакова од 110 килограма, потом Викинг преса, Херкулесовог хвата, вучење камиона, али и Конановог круга:

“Нашу манифестацију пратиће преко 90 медијских кућа, очеујемо 14 такмичара из 13 држава од којих је већина освојила прво место на многим сличним манифестацијама, тако да ће ово бити нешо заиста лепо и велико за наше село, град и читаву Србију. Обично Лига шампиона траје један дан, али су нам овога пута изашли у сусрет и одобрили нам да нам такмичење траје два дана. Тако смо успели да испоштујемо Нове Козарце где се такмичење свих ових година одржава, али и Град Кикинду који је желео да се финале одржи у центру града“, истакао је Драган Богојевић, председник боди билдинг клуба “Слобода“, из Нових Козараца.

“Захваљујући огромној енергији и љубави према стронгмен спорту, организатори такмичења у Новим Козарцима успели су да очувају континуитет свих ових година и на најлепши могући начин да промовишу наше село. То је бренд нашег села. Ово је велика шанса за наш град да се промовише јер манифестацију прати преко 95 светских телевизија, а годишње је испрати две милијарде гледалаца“, додао је Драган Стјепановић, директор клуба “Слобода“.

Извор: Град Кикинда