OVOG VIKENDA ZAGREBAČKA FILMHARMONIJA NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU

Na centralnom gradskom trgu Subotičani će 19., 20. i 21. septembra imati priliku da uživaju u projekciji kultnih filmova Čarlija Čaplina „Pseći život“ i „Mališan“ uz muzički spektakl velikog orkestra Zagrebačke filharmonije, navodi subotica.info. Na sceni će tokom sve tri večeri nastupiti 60 izvođača pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića.  Programom nazvanim „Filmharmonija“ obeležava se 130 godina od rođenja velikana filmske umetnosti Čarlija Čaplina.

Najavljujući ovaj jedinstveni umetnički spektakl član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja i kulture Miloš Nikolić je istakao da će se spojem filma i muzike pred subotičkom publikom naći deo kulturnog stvaralaštva najvećeg komičara svih vremena.

Ovo je znak da će nova gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem ovakve, velike kulturne događaje sigurno podržavati jer je ona deo identiteta Subotice“, istakao je Miloš Nikolić.

Program koji svake večeri počinje u 20 časova je besplatan, naveo je Miloš Nikolić i pozvao građane da uživaju u ovom nesvakidašnjem događaju na otvorenom uz pridržavanja svih mera, nošenja maske i držanja distance.

„Fimharmonija“, projekat sufinansiran iz INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2014 – 2020,  do sada je održan u tri grada: Novom Sadu, Iloku i Vukovaru.  Kruna dešavanja biće u Subotici. Partner Zagrebačkoj filharmoniji na ovom projektu je Muzička omladina Novog Sada.

Predstavnik Muzičke omladine Novog Sada Milan Radulović rekao je da Subotica nije slučajno izabrana za vrhunac ovog projekta.

Subotica je  grad koji svojim kulturnim pregnućima, umetnicima koji su  ponikli u ovoj sredini i brojnim institucijama i  Filmskim festivalom kakav je Palićki festival evropskog filma zaslužuje da se nađe na mapi gradova  koji će videti jedan ovakav projekat.“

U slučaju lošeg vremena, programi će biti izmešteni u Veliku većnicu Gradske kuće.

(info: Medija centar Subotica)

Izvor: subotica.info