PALIĆ BAMBINO JUNIOR KUP 2019

Na Paliću je u organizaciji FK Palić održan Palić Bambino junior Kup 2019 koji je okupio 14 ekipa iz Vojvodine sa preko 200 dece, navodi subotica.info.

Takmičenje se odvijalo u dve starosne kategorije  2007 i 2010 godište. Rezultat je naravno bio u drugom planu, cilj turnira je bilo druženje dece i sportsko nadmetanje. Organizatori su se potrudili da prikažu i prezentaciju treningu za mlade fudbalere koja je održana na renoviranim terenima u sklopu sportskog kompleksa „Janko Pejanović“ na Paliću. Bile su prikazaane dve prezentacije rada sa decom. Prvu su izvodili mladi fudbaleri FK Palić i FK Vinogradar a drugu devojčice iz ŽFK Spartak i dečaci iz fudbalske akademije Coerver. 

Turnir je posetio Nemanja Simović član gradskog veća zadužen za sport i omladinu i Dejan Vuković sekretar Sportskog saveza Subotice. Nemanja Simović je pozdravio sve prisutne i zahvalio se trenerima koji rade sa decom – Želeo bih da se zahvalim trenerima na svakom izdvojenom satu koji ste posvetili na zdravom razvoju i odrastanju naše dece. Drago mije da se ovaj turnir održava na Paliću mestu koje će biti sve lepše u narednom periodu. Nalazimo se na terenima koji je bio jako zapušten i koji smo prošle godine u potpunosti renovirali. Nedaleko odavde niče novi akva park koji svaki dan raste i u maju sledeće godine bi trebalo da bude završen. Potrudićemo se ispred Gradske uprave da Palić ponovo oživi kao sportski centar. 

U konkurenciji 2010 godišta najbolji su bili dečaci iz  AFK Ada ispred Coerver Akademije, FK Obilić iz Novog Kneževca i domaćčina FK Palić. AFK Ada je trijumfovala i u konkurenciji 2007 godišta ispred FK ŽAK iz Sombora i FK Vinogradar. 

Izvor: subotica.info