PANČEVAČKA BOLNICA DOBILA NOVI INKUBATOR

U okviru akcije opremanja porodilišta u Srbiji „Zajedno za bebe“ u Opštu bolnicu Pančevo stigao je stacionarni inkubator, koji su donirali predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92, navodi 013info. Vrednost inkubatora je 835 hiljada dinara, a u njega je već smeštena jedna beba.

Ističući značaj ove donacije za Pančevo i okolinu, direktor pančevačke Bolnice dr Slobodan Ovuka zahvalio se u ime svih zaposlenih, kao i u ime budućih beba i njihovih roditelja.

„U danima kada poklanjamo i volimo više nego inače, vaš gest ima poseban značaj. Ovaj dar sadrži nesvakidašnju notu, jer je namenjen nerođenoj deci, tim čarobnim mališanima, koji će tek stupiti u naš svet, i zavređuje našu punu posvećenost i brigu u radu sa najmlađim naraštajima“, rekao je Ovuka.

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladimir Medan istakao je da u ovoj akciji, osim Fonda B92 i Komercijalne banke, veliku ulogu imaju i njihovi klijenti.

„Svaki put kada oni iskoriste karticu Komercijalne banke, Banka iz svojih sredstava izdvaja novac za obnovu porodilišta u Srbiji. To znači da su i klijenti u Pančevu pomogli nabavku ovog inkubatora i doprineli pobedi u borbi za budućnost svog grada i okoline“ rekao je Medan.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić rekao je da je kroz akcije „Bitka za bebe“ i „Bitka za porodilišta“ ovaj Fond, uz podršku raznih donatora, za pančevačko porodilište do sada obezbedio šest inkubatora i drugu neonatološku opremu za zbrinjavanje beba i majki dodajući da će i sedmi inkubator, koji je danas dobilo porodilište u Pančevu, omogućiti da mnogi životi budu spaseni.  

Uručenju ove donacije Opštoj bolnici u Pančevu prisustvovao je i Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije, koji se zahvalio donatorima na iskazanoj društvenoj odgovornosti. 

Izvor: 013info