PANČEVAČKI MLADI DŽUDISTI OSTVARILI VRHUNSKE REZULTATE

Pančevački džudisti, među 396 dečaka i 300 devojčica, zabeležili su odlične rezultate na Školskom takmičenju Vojvodine u Stepanovićevu, koje je organiovano posle zonskih takmičenja održanih pre dve nedelje.

Iz Pančeva, Starčeva, Jabuke i Kačareva je na Školskom takmičenju Vojvodine u džudou učestvovalo nešto manje od 100 takmičara. Plasman na Školsko prvenstvo Srbije obezbedio je 41 takmičar, 21 dečak i 20 devojčica, a najvredniji uspeh i titulu školskog prvaka Vojvodine osvojili su sledeći učenici:

Kategorija I-II razred OŠ:
Ivana Kolarić – 34 kg – OŠ Mika Antić – Pančevo
Tijana Lazarević – +43 kg – OŠ Žarko Zrenjanin – Kačarevo
Ilija Anđelović – 25 kg – OŠ Žarko Zrenjanin – Kačarevo

Kategorija III-IV razred OŠ:
Natalija Strigić – +56 kg – OŠ Vuk Karadžić – Starčevo
Aleksandar Lupulov – 34 kg – OŠ Vasa Živković – Pančevo

Kategorija V-VI razred OŠ:
Milica Sekulović – 36 kg – OŠ Stevica Jovanović – Pančevo
Ana Velčkovski – 48 kg – OŠ Žarko Zrenjanin – Kačarevo
Aleksa Đurović – 38 kg – OŠ Sveti Sava – Pančevo
Filip Francuz – 42 kg – OŠ Vasa Živković – Pančevo

Kategorija VII-VIII razred OŠ:
Ognjen Đurišić – +90 kg – OŠ Isidora Sekulić – Pančevo

Kategorija I-IV godina SŠ i gimnazije:
Anđela Ranđelović – 70 kg – medicinska škola Stevica Jovanović – Pančevo
Vuk Košić – 81 kg – medicinska škola Stevica Jovanović – Pančevo

Ničić Miroljub, predsednik Džudo Saveza Vojvodine, rekao je da je prezadovoljan ovolikim odzivom škola, profesora, učenika….

– Ovo takmičenje nam garantuje da ne treba da mislimo za budućnost našeg sporta i da će Kukulj, Majdov, Milica Nikolić i ostali imati prave naslednike. Na ovaj način će se prebroditi dosadašnji gubitak takmičara na prelasku iz kadetske u juniorsku i iz juniorske u seniorsku konkurenciju, jer učenici završnih razreda OŠ, SŠ i gimnazija za osvojene medalje na školskom prvenstvu Srbije dobijaju bodove koji se računaju prilikom upisa, jednako kao i bodovi dobijeni na državnim takmičenjima iz recimo matematike, hemije, istorije…, rekao je Ničić.

Ničić je dodao i da je velika je stvar i to što je pre 10 dana ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić podelio devet kompletnih borilišta, i to što se džudo od marta uvodi u škole kao izborni sport.

Nenad Simić (DžK Omladinac – Stepanovićevo) rekao je u ime tehničkog organizatora prvenstva da je ovim takmičenjem dokazano da i u manjim sredinama može da se organizuje jedno prvenstvo sa ovolikim brojem takmičara.

– Takmičenje je održano u 5 uzrasnih kategorija na pet tatamija. Svetlana Vajnberger-Mihaljčić je podnela najveći teret oko same organizacije, žrebnih lista, merenja takmičara. Mi kao klub domaćin smo dužni da se zahvalimo pre svega Direktorki OŠ „Aleksa Šantić“, Svetlani Ćeleman, što nam je ustupila školsku salu i pripadajuću infrastrukturu besplatno. Ovo prvenstvo nam je pokazatelj da smo na pravom putu i sigurno ćemo se prijaviti za organizaciju i državnih prvenstava jer sam pogled na ispunjenu halu (oko 1100 gledalaca), daje nam za pravo i obavezu da tako nešto i uradimo, rekao je Simić.

Školsko prvenstvo Srbije održaće se u sredu 21. marta u hali Jezero u Kikindi.

Izvor: Južni Banat