PANČEVAČKI STRELAC IZ KUĆE DO TREĆEG MESTA NA TURNIRU

Aleksa Rakonjac mladi strelac Streljačke družine Pančevo 1813 osvojio je treće mesto u konkurenciji kadeta (takmičara do 16 godina) u drugom kolu međunarodnog turnira „MEC ONLINE“. Aleksa je vazdušnom puškom otpucao 618,3 (104) kruga što je bio 24. rezultat u konkurenciji seniora, peti u konkurenciji juniora i treći u konkurenciji kadeta, navodi 013info.

Na takmičenju je učestvovalo 115 strelaca iz čitavog sveta, a Aleksa se takmičioiz svog doma, pucajući u elektronsku metu i bio je jedini strelac iz Srbije.

– Sistem takmičenja još nije razrađen, pa organizator turnira MEC Heinz Reinkemeier, za sada dodeljuje sertifikate za prva tri mesta po kolu.Naredno treće kolo možemo očekivati za dve nedelje, ali se mora ranije prijaviti učešće. Pošto u pančevačkoj družini postoji samo jedna elektronska meta, Aleksa će nastaviti učešće, a očekujemo da se prijave strelci i iz drugih klubova Srbije, i učine ovo takmičenje još zanimljivijim, rekao nam je Siniša Veljković, trener pančevačkih strelaca.

Do tada, deset pančevačkih mladih takmičara nastavlja treninge kod kuće. Sva zvanična takmičenja odložena su za septembar i oktobar.

Izvor: 013info