PANČEVKA BRONZANA NA MEĐUNARODNOJ NAUČNOJ OLIMPIJADI UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA

Anja Šušnjar, četrnaestogodišnja devojčica iz Pančeva, osvojila je bronzanu medalju na Međunarodnoj olimpijadi učenika osnovnih škola, koja je održana od 3. do 12. decembra u Dohi, navodi 013info.

Anja je od septembra srednjoškolka, a do sedmog razreda pohađala je Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Pančevu, nakon čega je svoje osnovnoškolsko obrazovanje nastavila pri Matematičkoj gimnaziji u Beogradu. Od trećeg razreda polaznica je Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu. Anja je krenula stopama svoje starije braće Marka i Stefana koji su u Pančevu već poznati po svojim postignućima, a osvajanjem bronzane medalje ponovila je uspeh svog srednjeg brata Marka, koji je do istog odličja došao šest godina ranije.

Tim mladih fizičara Srbije, koji je učesvovao na ovoj Olimpijadi brojao je šest članova, a ukupno su osvojili šest medalja, dve srebrne i četiri bronzane. Srebrne medalje osvojili su Vuk Hip iz Matematičke gimnazije u Beogradu i Vukašin Đinović iz novosadske Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, dok su bronzana odličja uz našu Anju osvojili i Tara Biskupović i Đorđe Parojčić iz beogradske Matematičke gimnazije, kao i Marko Sladojević, učenik Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom sadu.

Na ovoj Olimpijadi učestvovalo je 409 učenika iz 80 zemalja, a takmičili su se u znanju teorije, rešavanju zadataka i praktičnom radu iz tri oblasti fizike, hemije i biologije.

Izvor: 013info