PANČEVO: HIP PETROHEMIJA DONIRALA 118 MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV KORONAVIRUSA

HIP-Petrohemija se odazvala pozivu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i donirala 118 miliona dinara kako bi pomogla da se obezbedi roba i oprema, koja je neophodna za negu i očuvanje zdravlja i života onih koji su najviše ugroženi koronavirusom, saopšteno je danas iz te državne kompanije, navodi 013info.

“HIP-Petrohemija kao društveno odgovorna kompanija svesna je izazova sa kojim se cela zemlja suočava i ovom donacijom pruža podršku Vladi Republike Srbije, našem zdravstvenom sektoru i svim građanima Srbije koji vode bitku protiv virusa COVID-19”, izjavio je generalni direktor HIP Petrohemije Velimir Unković.

On je dodao da se odgovornost HIP-Petrohemije ogleda  i u činjenici da je kompanija u potpunosti posvećena cilju da se sačuva bezbednost i zdravlje zaposlenih i održi proizvodnja u fabrikama u Pančevu i Elemiru uz sve preporuke zdravstvenih stručnjaka i nadležnih državnih organa o sprečavanju širenja koronavirusa.

HIP-Petrohemija, kao jedan od najvećih izvoznika i jedan od nosilaca BDP-a Srbije, zahvaljuje se Republici Srbiji i NIS-u kao najvećim akcionarima, jer su podržali da kompanija, u skladu sa svojim mogućnostima, doprinese suzbijanju epidemije koronavirusa i ublažavanju nastalih posledica usled zaraze ljudi. Ujedno pozivamo i druge kompanije da slede naš primer.

Izvor: 013info