PANČEVO: I KONAČNO RUKOPISI 43

Rukopisi, Zbornik poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije, obično se u Pančevu objave i promovišu u maju, navodi 013info. Ali epidemiološka situacija nije to dozvolila ove godine, te „Rukopise“ imamo u septembru. A evo šta je na programu ove manifestacije.

 Petak, 11.9. Letnja bašta Doma omladine Pančevo, Svetog Save 10

 19h

„Demaskiranje pesnika – razgovor sa Zvonkom Кaranovićem i Srđanom Sekulićem“

  • Razgovor vodi Vule Žurić

Prvo veče ovogodišnjih Rukopisa proteći će u razgovoru sa Zvonkom Кaranovićem, odavno potvrđenim i priznatim pesnikom i promoterom pesničkog stvaralaštva mladih i Srđanom Sekulićem, jednim od onih pesnika čije vreme tek dolazi.

 Subota, 12. 9. Letnja bašta Doma omladine Pančevo, Svetog Save 10

 16h

Radionica s autorima: književno upoznavanje

  • Učestvuju: autori iz Srbije i urednici Rukopisa 43. Mladi pisci-namernici su dobrodošli.

Okupićemo se s mladim piscima da razgovaramo o književnosti, objavljivanju prve ili druge knjige, izdavačkim kućama, te percepciji književnosti putem elektronskih medija, kao i na internetu. Takođe, u svetlu datih okolnosti, pričaćemo koliko je književnost i uopšte umetnost važna pomoć u prevladavanju ,,nove realnosti” koju živimo zbog pandemije.

 19h

Promocija ovogodišnjih Rukopisa 43 – Zbornika poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije

  • Učestvuju: autori iz Srbije
  • Voditelji programa: Jasmina Topić, Miloš K. Ilić, Srđan Gagić

Rukopisi 43 su izašli i ove godine, uprkos otežavajućim okolnostima. Na sto šezdeset i osam strana, u nikad obimnijem izdanju, zbornik predstavlja čak sedamdeset autora s pesmama i pričama, i pogovore urednika Natalije Milovanović i Srđana Gagića.

 U slučaju lošeg vremena programi će se realizovati u dvorani „Apolo” Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6. U skladu s epidemiološkom situacijom, broj posetilaca biće ograničen. Prilikom dolaska na programe neophodno je nošenje zaštitne maske.

Izvor: 013info