PANČEVO: IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „NA PUTU” OD 15. APRILA

U Foajeu Kulturnog centra Pančeva od 15. do 30. aprila biće predstavljena izložba fotografija „Na putu” Igora Andrića, navodi 013info.

Na putu

Tri vere, tri države, tri kontinenta. Konačno sećanja u potpunosti podsećaju na fotografije. Vreme je učinilo svoje, pamtim mnogo detalja, emocije su i dalje tu, ali postavlja se pitanje da li je sve onako kako je tamo i bilo. Izrael, Maroko i Portugal. Geografski ne previše daleke destinacije, za mene su predstavljale iskorak u nepoznato. Saživeti se s lokalnim stanovništvom bilo je pravo zadovoljstvo. Učio sam od mojih kolega, komšija i prijatelja kako biti lokalac. Zajedno s njima i neretko sam, provodio sam dane Živeći. Svoja iskustva, ljude oko sebe, nestvarne pejzaže, impresije, sreću, more i noći beležio sam svojim foto-aparatom. Svaka fotografija u fotografiji priča priču. Vreme prolazi, u mojim fotografijama sada vidim sekvence, stvari koje mi izmamljuju osmeh, a u tehnici sendvič fotografije vidim saveznika koji mi pomaže da zabeležim ono što ne umem da zapišem ili ispričam. Naučio sam mnogo o mestima koje sam obišao i još više o sebi, u tome vidim najveću nagradu. Iskoristio sam priliku da još malo odrastem, upoznam i izgradim sebe. Destinacija i kultura je mnogo, svakoj bih da se prepustim. Želim da vidim i druge okeane, da živim pored nekog drugog puta i tamo da pronađem inspiraciju za novu avanturu.

 Biografija Igora Andrića

Obrazovanje:

Univerzitet u Beogradu, Fakultet primenjenih umetnosti, atelje fotografija

Master studije / master primenjeni umetnik

Univerzitet u Beogradu, Fakultet primenjenih umetnosti, atelje fotografija

Osnovne studije / diplomirani primenjeni umetnik

Iskustva u fotografiji:

– zvanični fotograf delegacije Srbije na Svetskom šampionatu u fitnesu i hip-hopu, Australija, oktobar 2011.

– zvanični fotograf Svetskog šampionata u fitnesu i hip-hopu, Beograd, oktobar 2013.

– freelance fotograf za Modnu agenciju Fashionglam RnR, 2015–2016.

– fotograf i osnivač, Studio 2, 2014.

Fotografije na:

– grupnim izložbama – Pančevo, Beograd, Novi Sad, Ivanovo, Kraljevo, Kragujevac, Bor, Čačak, Donji Milanovac, Šabac, Baja, Zagreb, Maribor, Monca, Rovno, Koventri, Minsk, Penza, Higašičičibu, Johanesburg, Hjuston

– samostalnim izložbama (pet) – Pančevo, Lazarevac, Beograd

Izvor: 013info