PANČEVO: OD 26. APRILA IZLOŽBA „TRI TAČKE…”

U Galeriji savremene umetnosti biće predstavljena izložba „Tri tačke…” Marije Stanojlović, Nadežde Đukanović Pantelić i Bojana Savića, od 26. aprila do 11. Maja, navodi 013info.

Kao što tri tačke mogu značiti produžetak smisla, tri umetnika su se prepoznala kao te tri tačke. Svako iz svog ugla doprinosi ovoj izložbi kroz lični pečat koji već decenijama gradi na umetničkoj sceni. Dve keramičarke se kroz figuraciju izražavaju različitim pristupima. Marija Stanojlović kroz skulpturalno sagledavanje sveta pravi iskorak ka figuraciji u keramičkoj tehnici kamenina, dok se Nadežda Đukanović Pantelić već godinama bavi satirom kroz karikaturalni prikaz scena iz svakodnevnog života. Bojan Savić svojim slikama „putuje” Mediteranom kroz živopisni kolorit, sanjajući brodove i plavetnilo mora. 

Na prvi pogled različiti ali po senzibilitetu srodni, savršeno se uklapaju i prožimaju koloritom i poetikom. Spoj skulpture sa slikama daje razigranost i dinamiku, podstičući posetioce da obrate pažnju na postavku.

Izvor: 013info