PANČEVO UKIDA GRADSKI SAVET ZA KULTURU

Državna revizija naložila je da se preispita postojanje, popuna, nadležnost i finansiranje raznih gradskih saveta, komisija i drugih radnih tela, prenosi portal 013.info.

Skupština Grada Pančeva odluku da to bude urađeno za 30 dana donela je 12. Januara.  Gradsko veće odlukom ove nedelje konstatovalo je da gradski Savet za kulturu više neće postojati.

Postoji obaveza da broj saveta svedemo na najmanju moguću meru. Savet za kulturu formirali smo 2016. godine kao savetodavno telo. Od tada je imao dve sednice. Nekako je izostalo interesovanje za njegov rad. Savet formalno prestaje da postoji, a ja ću se kao resorno nadležan član Gradskog veća i dalje savetovati sa tim ljudima – kaže Nemanja Rotar.

Osnivanje saveta za kulturu nije bilo obavezno po propisima, a sada kada se smanjuje broj saveta i radnih tela ostaju oni koji su obavezni i propisani.

Članovi ukinutog saveta bili su Dejan Trifunović, umetnički direktor KUD-a Stanko Paunović, Zoran Jovanović Jus, akademski slikar, Vera Carina, dirigent PSCPD-a, Slobodan Bubnjević, novinar i pisac, Jasna Jovanov, arheolog, Vladan Đurković, pozorišni i radio reditelj i Vlada Protić, producent.

Izvor: 013info.rs