PANONCI NA VISINSKIM PRIPREMAMA Zimske pripreme atletičara

Nakon prezentacije atletskog kampa i Hotela „Katići“ na „Danima atletike“ održanim u novembru u Kragujevcu, UO Ak PAnonija se upravo tada odlučio da ovu godinu započne sa zimskim pripremama u tom mestu u podnožju planine Mučanj.

Hotel „Кatići“ nalazi se na 25km od Ivanjice na idelnoj nadmorskoj visini od 1000 m sela Кatića i planine Mučanj i Golije.

Okružen blagotvornom četinarskom vegetacijom i oazom mira, kompletno renoviran, raspolaže kapacitetom od 70 ležaja u udobnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i apartmanima.

U želji da se sačuva ugođaj boravka na planini, a gostma pruži komfor i udobnost, sve sobe i apartmani opremljeni su kvalitetnim drvenim nameštajem, telefonima, a kupatila hidromasažnim tuš kabinama.

Tokom boravka, gostima hotela na raspolaganju su brojni sportsko-rekreativni i avanturistički sadržaji, a hotel nudi i organizovane sportske aktivnosti i ture kroz bogatu istorijska i kulturnu baštinu.

Hotel Кatići se nalaze u selu Кatići, opština Brezova, na 25km od Ivanjice. Selo je okruženo padinama Golije, Javora i Mučnja i smešteno u dolini reke Moravice.

Zbog svoje klime i idealne nadmorske visine je 2000. godine proglašeno za vazdušnu banju. Umereno kontinentalna klima, sa blagim zimama i svežim letima čini ovo mesto jednom od najboljih destinacija seoskog turizma u Srbiji.

Atletski klub Panonija je na ove pripreme poveo 10 atletičara pionirskog i juniorskog uzrasta a kao partnerski klub, zajedno sa panoncima je na pripreme krenuo u Karate klub „Budućnost“ iz Alibunara sa Majom Spasojević, glavnim trenerom ovog kluba. Ekipu karatista je činilo 43 sportista i trenera, tako da je druženje i treniranje okupilo preko 50 sportista iz JUŽNOG banata.

Visinske pripreme u zimskom periodu podrazumevaju podizanje nivoa spremnosti i kondicije koje će sportistima biti potrebna na predstojećim dvoranskim atletskim takmičenjiama ali i borbama karatista u salama.

Ova saradnja dva kluba je započela 2021. godine prilikom organizacije prvog „Fox Trail-a“ kada je Karate klub „Budućnost“ iz Alibunara masovnim učešćem podržao ovu sportsko-turističku manifestaciju.

Atletičari su imali priliku da odrade visinske pripreme na idealnoj lokaciji i da treninzima dugog trčanja i uzbrdica poboljšaju svoju formu i kondiciju.

Predsednik Ak Panonija i glavni trener Saša Stojilović je veoma zadovoljan ovim sedmodnevnim pripremama a po povratku je izjavio da je sve proteklo u najboljem redu i da će se panonci svakako ponovo vratiti u Katiće ali i da će naredne godine po svoj prilici biti i organizatori TRAIL trke na Katićima u saradnji sa Savezom za fitnes i rekreaciju Srbije uz podršku generalnog sekretara Saveza g. Dragana Tomaševića.

Tim Panonije na ovim pripremama činili su Valentina i Vladimir Mirkov, Nina, Zandi i Lajči Štrkalj, Isidora Pavlović, Petar Sekulović, Aleksandar DugiĆ, MArko Stojilović i gost iz Srbobrana Emil Papek.

Odmah po povratku sa priprema AK Panonija je stekla i drugog člana iz svojih redova u „Klubu 100 maratona“ time što je nakon LJiljane Tasić i Željko Zeljković 16.01.2022. istrčao u Sarajevu svoj stoti maraton.

UO AK Panonija će tim povodom posebno nagraditi ovo dvoje maratonaca i ambasadora Pančeva i Srbije, promotera trčanja i zdravog načina života ali i humanitaraca koji su svoj trčanjem puno puta pomogli one kojima je ta pomoć bila tada najpotrebnija – istakao je sportski direktor kluba Aleksandar Dragojević.