PANONIJA OSVOJILA 5 MEDALJA Atletski miting u Smederevskoj Palanci

U četvrtak, 29 juna, na atletskom stadionu u Smederevskoj Palanci održan je tradicionalni letnji klupski atletski miting pod nazivom „Jasenica 2023“.

Organizator atletskog mitinga za najmađe kategorije bio je Atletski klub Jasenica iz Smederevske Palanke.

Učešće je uzelo 27 klubova iz Srbije i 3 kluba iz Rumunije tako da je miting dobio međunarodni karakter.

Atletski klub Panonija je nastupio sa 11 atletičara a osvojeno je 5 medalja.

U trci devojčica 2012/13 godišta na 200m Anđela Stefanović je osvojila srebrnu medalju a ostaje žal što nije trčala u istoj grupi sa devojčicom iz Atletiksa koja je za 2 stotinke prednosti odnela zlato.

Nina Štrkalj je i ovoga puta trčala sa godinu dana starijim konkurentkinjama a osvojila je dve medalje u pojedinačnoj konkurenciji. U trci na 60m Nina je u foto-finišu za delić stotinke ostala bez zlata ali je i srebro veliki rezultat.

Uskoro nakon toga Nina u trci na 200m nije imala premca pa je ubedljivom pobedom osvojila zlatnu medalju.

Atletičarke Panonije u kategoriji mlađih pionirki su osvojile bronzanu medalju u štafeti 4x60m pa su se bronzom okitile i Staša Marković, Mija Milakov, Nina Štrkalj i Valentina Mirkov.

Najveće iznenađenje su doneli atletičari Panonije u MIX štafeti na 4x60m u kojoj su Ivan Stošić, Ilija Kolar, Danka Nedeljković i Olga Gošić srebrnom medaljom postali vicešampioni mitinga u kategoriji atletskih školica „B“.

Pored njih nove lične rekorde u disciplinama 60, 200 i 600m kao i u skoku u dalj su postigli i Tijana Manić, Srđan Nikolić i Anastasija Stošić.

AK Panonija poziva svu decu da se prijavom na maratoncipancevo@gmail.com prijave na DEČJI MARATON koji će se po prvi put održati u Pančevu u Narodnoj bašti 29.07.2023. godine u sklopu XI Pančevačkog maratona u kome će svi prijavljeni dobiti učesničku medalju, Aqua Viva Junior, pecivo, okrepu a troje najboljih pehare i poklon pakete sponzora. Kotizacija se plaća na licu mesta 500 din. Prijave za Pančevački maraton su u toku i vrše se preko sajta Trka.rs