ПАРК ЋЕ БИТИ УКРАС ЦЕНТРА ОГАРА

У Огару је претходних дана реализована акција уређења зелених површина у парку у центру насеља и око споменика борцима и жртвама фашизма у Другом светском рату. Акцију је организовала Месна заједница Огар, а одазвало се петнаестак мештана, који су насули земљом и изравнали зелене површине у парку, како би их припремили за сетву траве и за пролећно сађење цвећа.

Како нам је рекао председник Савета МЗ Огар Милан Алексић, у плану је и сађење ниског украсног растиња, и постављање жардињера и клупа које ће употпунити изглед парка након недавног партерног уређења овог простора.

„Захваљујући пећиначкој локалној самоуправи у октобру смо реализовали радове на партерном уређењу парка, у оквиру којих су изливене бетонске стазе које су уклоњене током изградње нове водоводне мреже, кроз парк су урађене нове бехатон стазе, постављена је нова лед расвета, део старе ограде око парка је уклоњен, а пијачни простор је премештен бочно од парка у улицу Душана Јерковића. Након свих ових радова потребно је било да се изравнају и наспу зелене површине, па смо се организовали и сами то урадили, а уједно смо орезали дрвеће у парку, који ће када све буде завршено бити украс центра Огара“ – изјавио је Алексић и захвалио се свим мештанима који су се укључили у акцију.

Извор: Општина Пећинци