ПАРК ПРИРОДЕ „ЈЕГРИЧКА“ УРЕДИЛО ПРЕКО 200 ВОЛОНТЕРА

Поводом „Светског дана чишћења 2018“, ЈВП „Воде Војводине“ и Архус центар из Новог Сада, у партнерству са Ерсте банком, организoвали су велику акцију у Парку природе „Јегричка“.

У уређeњу Инфо центра „Јегричка“ у Темерину, учествовало је око 230 волонтера Ерсте банке и радника ЈВП „Воде Војводине“, а  међу њима је било и 60 малишана. Током акције су засађене саднице храста лужњака, постављене нове инфо табле и мобилијари, oфарбани су оградa и дрвени мостић преко Јегричке. У дворишту Инфо центра постављена је мрежа за одбојку, a на дечијем игралишту нове пењалице за децу. Са едукативне стаза, дужине 3 километра, водене површине и обале уклоњен је отпад, орезане су дивље инвазивне биљне врсте и грмље. Волонтери су на крају поставили и 20 клупа и окречили фасаду Инфо центра.

ЈВП „Воде Војводине“ од 2005. управља Парком  природе „Јегричка“, а парк заузима простор од  1.445 хектара. Волонтере су поздравили  Александар Коцана, испред ЈВП „Воде Војводине“, Ана Деветак из Ерсте банке и Дарија Шајин из Архус центра. Акцију је подржала и општина Темерин.