„ПАРКИНГ СЕРВИС” ОРГАНИЗОВАО ПАРКИРАЛИШТА ЗА БИЦИКЛЕ

ЈКП „Паркинг сервис” организовањем паркиралишта (држача) за бицикле подстиче и афирмише вожњу бицикла као алтернативни превоз у граду. Држачи за бицикле намењени су свима онима који возе своје бицикле, како би на безбедан и културан начин могли да их паркирају. У овој години планирано је постављање 195 држача (капацитета 400 бицикала) на више од 50 лoкација , а укупно до сада постављено је више од 2.000 држача, на преко 250 локација.

      У циљу стварања квалитетнијих услова за одвијање бициклистичког саобраћаја „Паркинг сервис“ реагује на захтеве грађана, те је тако већина локација, на којима су постављени држачи, резултат анализе потреба наших суграђана као и приступачност терена бициклистима. Ова „мала паркиралишта“ за бицикле постављена су у свим деловима града – на овај начин покривене су све значајније институције: домови здравља, пијаце, банке, као и стамбене зграде. Налазе се и у двориштима многих основних школа („Коста Трифковић“, „Иво Лола Рибар”, „Васа Стајић”, „Вук Караџић”, „Петефи Шандор”…), а ове године држачи су постављени на више фреквентних локација, као што су Булевар ослобођења (код кућних бројева 60, 82 и 115), Булевар Михајла Пупина бр. 9, Улица краљевића Марка бр. 56, Улица Максима Горког бр. 10… Реакције суграђана крајње су позитивне и наилазе на опште одобравање.

      Позивамо грађане да се званично обрате ЈКП „Паркинг сервис“ и предложе локације за постављање паркиралишта за бицикле, за наредну годину, на имејл Предузећа: office@parkingns.rs.