ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ: РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ЦЕНТРА ЧОНОПЉЕ

Центар Чонопље ће захваљујући партиципативном буџетирању ускоро добити потпуно нови изглед. Централни плато у овом насељеном месту биће поплочан бехатоном, асфалтираће се стазе, биће постављен нови урбани мобилијар и чесма, а цео простор биће обогаћен зеленилом.

Радове који су у току обишли су данас градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, чланови Градског већа Сава Дојић и Дарко Смиљанић, као и представници Месне заједнице „Чонопља“.

Градоначелник је овом приликом истакао да ће град наставити са реализацијом пројеката које грађани изаберу.

„Град Сомбор слуша потребе својих грађана, како у градским, тако и у сеоским срединама. Настављамо са спровођењем идеја да свака месна заједница сваке године, поред комуналне и путне инфраструктуре, кроз пројекат партиципативног буџетирања реализује и пројекте које грађани ових месних заједница сами одаберу. Данас се налазимо у Чонопљи где су започели радови на уређењу платоа у самом центру овог насељеног места које ће бити центар окупљања за целокупну заједницу. Захвалио бих се радницима који вредно раде на овом битном пројекту за све нас, а очекује нас и реализација пројеката у другим насељеним местима и другим месним заједницама у граду Сомбору“ поручио је градоначелник Ратковић.

Радови на уређењу центра Чонопље требало би да буду завршени до краја новембра.

Извор: Град Сомбор