ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ: ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ПЕШАЧКЕ СТАЗЕ У БАЧКОМ МОНОШТОРУ, У ТОКУ РАДОВИ НА ПИЈАЧНОМ ПЛАТОУ У ЧОНОПЉИ

Поводом завршетка радова на изградњи пешачке стазе у Ловачкој улици у Бачком Моноштору, члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић је са представницима Месне заједнице „Бачки Моноштор“, посетио градилиште и том приликом изразио задовољство због успешне реализације овог пројекта који се финансира кроз процес партиципативног буџетирања.

„Драго ми је што смо завршили изградњу ове стазе која ће значити свим мештанима који овуда пролазе. Још један пројекат партиципативног буџетирања је успешно завршен и спремно дочекујемо идућу годину где ћемо покренути нови пројекат намењен да се ради у 2024. години а тиче се партиципативног буџетирања. Реч је о уређењу спортских терена у центру села, односно постављање ограде, заштитне мреже, рефлектора и трибина. Верујем да се путем партиципативног буџетирања значајно доприноси развоју како градских, тако и сеоских месних заједница и да су грађани задовољни урађеним пројектима до сада“, рекао је Дојић приликом посете Бачком Моноштору.

Пешачка стаза је изграђена у дужини од 405 метара и ширине од 1,3 метра. Изградњу ове стазе су изабрали мештани овог села путем пројекта партиципативног буџетирања за 2023. годину.

Након обиласка градилишта у Бачком Моноштору, градски већник Дојић је посетио и Чонопљу где су у току радови на реконструкцији пијачног платоа. Како је стари пијачни плато дотрајао и захтевао је реконструкцију, мештани Чонопље су кроз пројекат партиципативног буџетирања одабрали да се овај плато реконструише и модернизује. Према пројектном плану, плато ће обухватати асфалтни део за потребе тезги, али и богату зелену површину. Извођач радова је „Војпут“ д.о.о. Суботица.

Извор: Град Сомбор