ПАС НАЊУШИО ДРОГУ У КОФЕРУ

Цариници су у сарадњи са полицијом 9. јуна 2018. године, на улазној страни граничног прелаза Батровци, уз помоћ царинског службеног пса пронашли и запленили мању количину различитих врста дрога и реквизита који се корите при њиховој продаји.

Прекршај је откривен приликом прегледа „поршеа“ чешких регистарских ознака којим су путовала тројица македонских држављана албанског порекла.

Путници су рекли да немају ништа да пријаве, али, посумњавши у њихове речи, царински службеници су одлучили да их детаљно прегледају, као и њихов пртљаг и аутомобил.

Приликом прегледа цариницима је посао олакшао службени пас, који је својом реакцијом недвосмислено указао на то да се у једном од кофера налазе наркотици.

Наиме, иако је реч о мањим количинама, царински пас коме је ово прва “акција“ на терену, успео је да детектује дрогу у коферу путника који је седео на задњем седишту.

Међу његовим личним стварима се поред мањих количина кокаина, кристал мета, ЛСД-ја, неколико таблета екстазија и марихуане затекло и низ реквизита који се корите при њиховој продаји.

У пртљагу се тако нашла и вагица за прецизно мерење, мерице, као и тестери за проверу чистоће дроге, али и дозвољени износ новца у еврима и чешким крунама.