„ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“ У СВИМ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА

Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, организовао је и свим основним школама прву активност из пројекта „Пажљивкова смотра“ – тестирање ученика на тему безбедног понашања у саобраћају.

„Саобраћајно образовање и васпитање је препознато као важан елемент формирања исправних ставова и безбедног понашања код деце у саобраћају. Наш Савет за безбедност саобраћаја, уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја, улаже напоре кроз разне активности унапреди саобраћајно образовање и васпитање, а самим тим и безбедност деце у саобраћају. Системски покушавамо да утичемо на унапређење саобраћајног образовања и васпитања, односно да кроз смотру деца обнављају досадашња знања и стичу нова знања о безбедном понашању у саобраћају“, рекла је овим поводом Тијана Алексић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.
Наредни корак реализације пројекта „Пажљивкова смотра“ јесте реализација Општинске смотре у којој ће се на локалном нивоу такмичити предшколске установе и основне школе, како би се изабрале образовне установе које ће даље наставити реализацију Регионалне и Републике смотре.

Извор: Општина Врбас