„ПЧЕЛАРСКИ ДАНИ ЛИПЕ 2018“ ОДРЖАНИ У ИНЂИЈИ

Савез пчеларских организација Војводине организовао је и ове године манифестацију ‘Пчеларски дани липе 2018’. Манифестација је организована на територији општине Ириг и општине Инђија, а као и претходних година одржана је у време цветања липе када се на Фрушкој Гори налази велики број кошница пчелара из различитих делова Србије.

На овогодишњој манифестацији „Пчеларски дани липе“ осим гостију из Румуније окупили су се пчелари из различитих крајева Србије да заједно обележе цветање липе. Дамир Иванишевић, млади пчелар из Инђије не крије задовољство што је део ове манифестације.

Саму манифестацију подржала је и инђијска Општина, тако да су гости имали прилику да обиђу Стари Сланкамен и уживају у његовим лепотама.

Идеја да се манифестације оваквог типа одржавају потекла је од бившег председника Савеза пчеларских организација Војводине, Стевана Анђелковића, који је дошао на идеју да ова манифестација сваке године мења локације на којима ће се одвијати.

Љубитеље пчеларства на овогодишњој манифестацији срдачно је дочекивао председник Савеза пчеларских организација Војводине, Радомир Влачо.

Велику помоћ развоју пчелараства обезбеђују и средства којима Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство излази у сусрет пчеларима Војводине.

Организатори манифестације планирају да и убудуће наставе традицију прославе дана липе, а на овај начин промовишу се лепоте Фрушке горе као и туристичка понуда општина на њеним обронцима.

Извор : РТВ