PEĆINAČKA BIBLIOTEKA BOGATIJA ZA 400 NOVIH NASLOVA

Narodna biblioteka u Pećincima već godinama se trudi da svojim čitaocima omogući kvalitetne i nove naslove, a bogat knjižni fond biće obogaćen tokom narednih dana za još 400 novih naslova. Najčitanija beletristika, aktuelni naslovi iz oblasti psihologije, sociologije, dečje literature, kao i lektire za školu biće uskoro dostupne čitaocima, a prema rečima direktorke Nevene Naić Narodna biblioteka u Pećincima, kao i ogranci u Šimanovcima, Ašanji i Ogaru nude niz povoljnosti za ljubitelje pisane reči.

„Trudimo se da budemo što pristupačniji našim čitaocima i da im finansijski momenat ne bude prepreka da dođu i pročitaju omiljenu knjigu. Već dugi niz godina ista je cena članarine, a učenici od I do IV razreda imaju tokom čitave godine besplatne članarine. Takođe, penzioneri i nezaposleni imaju popust, dok u saradnji sa pećinačkim Crvenim krstom omogućavamo dobrovoljnim davaocima krvi besplatnu članarinu. Novih 400 naslova nabavili smo na Beogradskom Sajmu knjiga koji je, pored otkupa koji jednom godišnje organizuju Ministarstvo kulture i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, za nas veoma značaj jer smo u prilici da dokupimo naslove koji su propušteni tokom otkupa ili su izašli neposredno pred sajam“ – rekla je Naić.

Pećinačka Narodna biblioteka raspolaže sa 47.050 naslova, između ostalog i sa popularnim naslovima iz istorije, psihologije i sociologije, koji su veoma traženi među studentima. Dečji kutak u čitaonici biblioteke u Pećincima sve više privlači najmlađe, a po rečima Direktorke Naić jedni od najredovnijih čitalaca upravo su najmlađi Pećinčani. Trenutno je od stranih autora najčitanija Elena Ferante i njena knjiga „Moja genijalna prijateljica“, dok je od domaćih autora već duže vreme u samom vrhu Jelena Bačić Alimpić i njena najnovija knjiga „Kofer iz Berlina“.

Izvor : Opština Pećinci