PEĆINAČKA TURISTIČKA PONUDA PREDSTAVLJENA SLOVENCIMA

U Sloveniji je protekle nedelje održan jubilarni 30. Međunarodni sajam turizma Natour Alpe Adria, na kojem je učestvovala i Turistička organizacija opštine Pećinci kao jedan od suizlagača Turističke organizacije Vojvodine. Tokom trajanja sajma turizma u Ljubljani od 30. januara do 2. februara, posetiocima su se predstavile brojne opštine i gradovi Srema, Banata i Bačke, a kako nam je rekla Ljubica Bošković direktor pećinačke Turističke organizacije, zajednička ponuda je bila usmerena pre svega na turiste koji preferiraju aktivni odmor, šetnje, planinarenje i bicikliste, ali brojne druge aktivnosti.

„Opština Pećinci zaista ima toliko toga da ponudi ljubiteljima prirode, tako da smo upoznali posetioce sa turističkom rutom koja povezuje sever i jug naše opštine, ukazujući na najznačajnije lokalitete – Etno kuće i objekte narodnog graditeljstva u Donjem Tovarniku, Ogaru i Kupinovu. Veliko interesovanje posetilaca našeg štanda svakako je pobudio i Specijalni rezervat prirode „Obedska bara“, kao prvo zaštićeno prirodno dobro u Evropi i ekološka oaza za životinje, a predstavili smo i proizvode naše dve vinarije i jedne destilerije: „Vinarija Petković – Latin“, „Mali podrum Stamenković“ i rakije „Srpska trojka“, kao i kolače proizvođača „Tvoj slatkiš“ iz Pećinaca” – rekla je Bošković.

Pored Turističke organizacije opštine Pećinci, kao suizlagači na štandu TO Vojvodine predstavili su se i Novi Bečej, Bačka Palanka, Žabalj, Pančevo, Sombor, Bečej, Inđija, Sremska Mitrovica, Irig, Stara Pazova, Sremski Karlovci, Novi Sad, Titel, Vršac, ali i gosti iz Aqua parka Petroland, Klastera Deliblatska peščara, Kruševca, Trstenika i Niša. Ove godine, promocija Vojvodine dodatno je pojačana organizacijom ‘’Vojvođanske večeri’’ u utorak 29.01. u prostorijama kongresnog centra parohijskog doma Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani.

Izvor: Opština Pećinci