ПЕЋИНАЧКИ ГЛУМЦИ НАСТУПАЈУ НА ТАКОВСКИМ ЦВЕТИМА

Комична драма „Лекција“, рађена у продукцији Културног центра Пећинци под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, позвана је да учествује на 4. Међународном сусрету варошких позоришта „Таковске цвети“ у Горњем Милановцу који ће бити одржан од 11. до 17. јула ове године.

Представа коју је режирао студент позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности у Београду, Слободан Станковић из Пећинаца, по мотивима истоимене једночинке Ежена Јонеска, једна је од пет представа која ће учествовати у такмичарском делу програма поред аматера из Скоплја, Пала, Лакташа и Бољеваца.

По речима Станковића, пећиначки аматери су на програму у уторак 12. јула у Културном центру у Горњем Милановцу са почетком у 20.00 часова.

„Ово је велики успех пећиначког Културног центра под чијем окриљем ради драмска секција поготову ако се узме у обзир чињеница да је у питању фестивал међународног карактера на који је било пријављено 14 представа из Македоније, Хрватске, БиХ, Црне Горе и Србије. Овим успехом још једном смо потврдили да сценско стваралаштво у нашој средини живи, па ћемо тако наставити да промовишемо културу како у својој средини тако и ван граница наше општине наступима на позоришним фестивалима као што је овај“ – истакао је Станковић.

Подсетимо, поменута представа у којој играју Александра Опачић, Бојан Наић и Мерима Радивојевић/Јелена Недељковић једна је од осам најбољих представа у Срему која је на Зонској смотри аматерског драмског стваралаштва у Беочину половином априла остварила пласман на 28. Војвођански фестивал нових театарских форми и монодраме који ће се крајем септембра одржати у Бачкој Тополи у организацији Дома културе Бачка Топола и Савеза уметничког стваралаштва Војводине. Поред тога, на Смотри у Беочину жири публике наградио је Александру Опачић за најбољу женску улогу, а Бојана Наића за најбољу мушку улогу, док је Мерима Радивојевић добила две награде – од селектора за глумачко остварење на фестивалу и од жирија публике за најбољу споредну женску улогу.

Извор: Општина Пећинци