PEĆINAČKI SREMSKOLIGAŠ SPREMAN ZA NASTAVAK SEZONE

Pripreme pred nastavak prvenstva Sremske lige započeo je i pećinački FK „Donji Srem 2015“. Prvoj prozivci trenera Dragana Macure, proteklog vikenda, odazvalo se 22 fudbalera, među njima i pojačanja, sa kojima bi pećinački fudbaleri pokušali da izbore plasman u Vojvođansku ligu.

„Idemo svojim putem. S obzirom na velike ambicije želja nam je bila da se pojačamo sa, pre svega, iskusnim fudbalerima. Došli su nam: Zdravko Trivković i Bogdan Lukač iz Ljukova, Slobodan Jurišić iz PSK Putinci, Želimir Bašić iz Donjih Petrovaca, Nikola Ragastovac iz Slobode (Donji Tovarnik) i Đorđe Lukić iz Železničara (Inđija). Iz našeg kadetskog pogona prekomandovan je talentovani Nemanja Erić. Klub su napustili Nemanja Vesić i Zdravko Maksimović. Sa ovako pojačanom ekipom nadamo se najboljem. Bitno je da smo izvukli pouke iz jesenjeg dela prvenstva, kada smo imali dva kiksa na domaćem terenu, što nam se ovog proleća ne sme dogoditi. Najbolje bi bilo kada bi plasman u viši rang izborili kao šampioni. U najgorem slučaju, tu mogućnost imamo i kroz mečeve baraža“ – rekao je predsednik Donjeg Srema 2015 Miloš Gmizić.

Šef struke u pećinačkom sremskoligašu, Dragan Macura, po običaju je optimista.

„Pored treninga, četiri puta nedeljno, zakazali smo za svaku nedelju kontrolnu utakmicu. Za sada, rivali će nam biti Sremac iz Dobrinaca, Sloboda iz Donjeg Tovarnika, Sremac iz Vojke i Srem iz Jakova. U zavisnosti od obaveza igrača, možda ćemo imati još neku proveru preko nedelje. Kada sam početkom oktobra prošle godine došao u Pećince, nisam bio načisto sa mogućnostima igračima. Dobrim radom došli smo u situaciju da budemo među najozbiljnijim kandidatima za sam vrh. Doveli smo kvalitetna pojačanja i uz dobar rad i sportsko ponašanje, možemo doći do prvog mesta“ – ističe trener Macura.

Iskusni Petar Perišić bio je jesenas među standardnim prvotimcima u prvom delu sezone.

Kada rezimiramo jesenji deo prvenstva, možemo biti zadovoljni. Idemo svojim putem. Doveli smo vrlo dobra pojačanja, te mislim da imamo osnova da se na kraju radujemo“ – priznaje Perišić.

Izvor: Opština Pećinci