ПЕЋИНАЧКИ ШТАНД ПРИВУКАО ПАЖЊУ ПОСЕТИЛАЦА САЈМА

На Београдском сајму, од 22. до 25. фебруара, одржан је 45. Међународни сајам туризма, под слоганом „Авантура почиње овде“, на којем се и ове године, међу бројним излагачима из целог света нашла и општина Пећинци.

Сајам је свечано отворио председник Републике Србије Александар Вучић, а директорка Туристичке организације општине Пећинци Љубица Бошковић сматра да је Сајам туризма, као најзначајнија туристичка манифестација у нашој земљи, изузетна прилика да се пећиначка туристичка понуда представи туристичким агенцијама и туроператерима, као и љубитељима природе, историје и традиције, који трагају за занимљивим једнодневним авантуром.

„И ове године нашу туристичку понуду изложили смо на штанду Привредне коморе Србије у хали 1, са којима имамо одличну сарадњу већ дужи низ година. Ове године акценат смо ставили на значајан јубилеј Специјалног резервата природе Обедска бара – 150 година од како је стављена под заштиту, а велику пажњу посетиоца привукла је и прича о Купинику, последњој престоници средњовековне Србије, Змају Огњеном Вуку и озбиљним археолошким истраживањима око тврђаве Купиник која су у току. Оно што је већ стандардно, то је промоција наше једнодневне туристичке руте, овај пут на један занимљив начин – путем нашег Распеваног флајера који је изузетно занимљив деци као нашим верним посетиоцима. Овај флајер осмишљен је као нотна свеска, о скоро сваком локалитету у нашој општини урађена је по једна дечја песмица, а може се чути ако се скенира QР цоде који се налази на страници сваког локалитета“ – рекла је Бошковић.

Она додаје да су посетиоци 45. Сајма туризма били у прилици да се упознају и са производима удружења жена из пећиначке општине, као и са производима дестилерија и винарија из наше општине, а штанд ТО Пећинци су, како је рекла Бошковић, посетили и министар Туризма Хусеин Мемић и директорка ТО Србије Марија Лабовић.

Извор: Општина Пећинци