ПЕЋИНАЧКО КУЛТУРНО ЛЕТО ПОМЕРЕНО ЗА КРАЈ АВГУСТА

Пећиначко културно лето, које шесту годину заредом реализује Културни центар Пећинци под покровитељством Општине Пећинци, првобитно је планирано од 15. до 29. августа, али је због пандемије корона вируса померено за крај овог месеца и, по свему судећи, биће реализовано у смањеном обиму и у складу са прописаним мерама заштите од ширења заразе.

По речима директора пећиначког КЦ Јована Деврње, свакодневно се прати стање како на локалу тако и у држави, и чини се све како би највећа културна манифестација у пећиначкој општини ипак била реализована.

„С обзиром да је август годинама уназад предвиђен за реализацију многобројнијих културно–уметничких и образовних садржаја у оквиру Пећиначког културног лета, нисмо желели да откажемо манифестацију, али смо због епидемиолошке ситуације одлучили да је померимо за последњу недељу августа. Уколико и тада епидемиолошка ситуација не буде повољна, планиране културне садржаје реализоваћемо на отвореном без присуства публике, али ћемо их снимити и учинити их доступним нашим грађанима онлајн путем званичног ЈуТјуб канала Културног центра Пећинци који смо недавно покренули. Планирано је да се ове године активности у оквиру Пећиначког културног лета одрже у свих 15 насеља општине, али епидемиолошка ситуација ће диктирати обухват места.“ – најавио је директор пећиначког КЦ-а Јован Деврња.

Подсетимо, Пећиначко културно лето реализује се у сарадњи са свим месним заједницама на територији општине, културно – уметничким друштвима, удружењима жена и другим организацијама, културно – образовним установама, Арихерејским намесништвом пећиначким и пећиначком Туристичком организацијом.

Извор: Општина Пећинци