PEĆINČANI OSVOJILI PEHAR

Juče je na pećinačkoj Suvači odigrana finalna utakmica Kupa FSS na području OFS Pećinci, u kojoj su se sastala najbolja dva tima sa teritorije naše opštine – FK „Donji Srem 2015“ i FK „Sloboda“. Više sreće juče su imali Pećinčani koji su u zanimljivoj utakmici savladali tovarničku Slobodu sa 3:0.

Navijači se nisu ni smestili na tribinama, a Donji Srem 2015 je propustio kolosalnu priliku: na centaršut Beronje, Čavić potpuno neometan, glavom šalje loptu pored gola.

U 13. minutu 1:0: Dronjak prihvata odbijenu loptu, posle izvedenog kornera za domaćina, i šutira – na putu ka golu, lopta pogađa nekog od odbrambenih igrača Slobode i završava u mreži. Najlepši detalj na utakmici viđen je u 20. minutu: Čavić se izborio za loptu negde oko sredine terena i kada je bio na oko 25 metara od gola, sjajno šutira – Radosavljević je bio nemoćan. Pokušavao je sremskoligaš iz Donjeg Tovarnika nešto više, ali bez uspeha. Jednostavno, fudbaleri Donjeg Srema 2015 bili su u svom elementu. Potvrda toga je i gol iskusnog Mitrovića u 55. minutu za 3:0. Priliku da ublaži poraz Slobode imao je Jež u poslednjim trenucima igre, kada nije uspeo da realizuje penal.

Pehar kapitenu Donjeg Srema 2015, Nenadu Mitroviću, uručio je predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović.

„Čestitam fudbalerima Donjeg Srema 2015 na zasluženoj pobedi u finalu Kupa na području OFS. Pećinčanima želim i u nastavku takmičenja mnogo uspeha“ – rekao je prvi čovek pećinačke opštine.

Kapiten pobedničke ekipe Nenad Mitrović nije krio zadovoljstvo zbog izvojevane pobede i osvojenog pehara

„Drago mi je što smo nastavili s dobrom igrom. Ova pobeda biće nam veliki podstrek i u prvenstvenim mečevima“ – izjavio je Mitrović.

Od fudbalera Slobode se mnogo više očekivalo, a nezadovoljstvo nije krio ni kapiten Miloš Trbović.

„Razočarali smo sa prikazanom igrom, te je domaćin zasluženo došao do pobede. Ostaje nam da se usredsredimo na prvenstvene utakmice“ – samokritičan je bio kapiten Trbović.

Na stadionu Sportskog centra „Suvača“ u Pećincima, pred oko 200 gledalaca sudio je Bojan Pavlović iz Ogara.

DONJI SREM 2015: Jelača, Ristivojević, Ljubojević, Dronjak, Štetić, Mitrović, (od 68. Stoisavljević), Nović, Radivojević, Beronja, (od 80. Nikolić), Čavić, (od 58. Marković).

SLOBODA: Radosavljević, Jorgić, Mitrović, Ninić, Kordolup, Ragastovac, P. Majstorović (od 58. Kresojević), Trbović (od 80. Arsenović), M. Majstorović, Radošević (od 58. Jež).

Izvor: Opština Pećinci