PEĆINČANIMA PRIPAO POBEDNIČKI PEHAR

Na Sportskom centru „Suvača“ juče je odigrana finalna utakmica Kupa FS Srbije na području OFS Pećinci između domaćeg tima FK „Donji Srem 2015“ i gostiju iz Sremskih Mihaljevaca FK „Srem“. Kako se i očekivalo, odigrana je izuzetno zanimljiva finalna utakmica u kojoj je viđeno čak deset golova. Tek boljim izvođenjem penala, Donji Srem 2015 pobedio je 4:2 Srem iz Sremskih Mihaljevaca, pošto je nakon 90 minuta igre bilo 2:2, poluvreme 2:1.

Po završetku finala Kupa, pehar kapitenu domaćina, Nenadu Mitroviću, uručio je predsednik Sportskog saveza „Razvoj sportova“ Siniša Đokić.

„Ovom utakmicom spuštena je zavesa na Kup FS Srbije na području OFS Pećinci. Ljubitelji fudbala su imali šta da vide. Sremu želimo više uspreha u prvenstvu, a Donjem Sremu 2015 da nas dostojno predstavlja u Kupu i da mu ova pobeda da podstreka za bolje igre u sremskoligaškom društvu“ – rekao je Đokić.

Na samom početku utakmice, nakon iksa Novića, gosti su došli u vođstvo golom Filipa Matića. Predivnim šutem sa oko 30 metara, Donji Srem 2015 je preko Duška Radosavljevića u 20. minutu poravnao rezultat, a Maksimović je u 36. minutu obradovao golom navijače pećinačkog sremskoligaša. Utakmicu je „zakomplikovao“ izjednačujućim golom Rauković u 76. minutu. Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat i nakon 90. minuta igre.

Osvojenim Kupom zadovoljan je i kapiten Pećinčana Nenad Mitrović.

„Zanimljiva utakmica, u kojoj su se gosti iz Sremskih Mihaljevaca predstavili kao veoma kvalitetna ekipa. Gledaoci su imali šta da vide. Drago nam je zbog osvojenog pehara i sada se okrećemo prvenstvu“ – izjavio je Mitrović.

Predsednik FK „Srem“ Ivan Ranković, rekao je nakon završene utakmice da nisu razočarani.

„Ipak, ostaje žal zbog nedostatka sreće u izvođenju penala. Pećinčanima čestitamo na pobedi, a mi se nadamo da ćemo opšti utisak popraviti u prvenstvu“ – kazao je Ranković.

Na Sportskom centru „Suvača“, pred oko 150 gledalaca, sudio je Nemanja Despotović sa pomoćnicima Bojanom Pavlovićem i Branislavom Grozdanićem, svi iz Ogara. Strelci: 0:1 F. Matić u 2, 1:1 D. Radosavljević u 20, 2:1 Maksimović u 36. 2:2 Rauković u 76. minutu. Penali: D. Radosavljević, N. Mitrović, Dugonjić i Nović (Donji Srem), Rauković i F. Matić (Srem). Penale nisu iskoristili u Sremu: Nanić i Andrić.

DONJI SREM 2015: Jelača, D. Radosavljević, M. Mitrović (od 63. minuta Dugonjić) Perišić, Ljubojević (od 63. minuta S. Radosavljević), Puzić, Maksimović, Nović, Radivojević, Ristivojević, Marković (od 63. minuta N. Mitrović).

SREM: Vukašinović, Nanić, Ranković, Maričić, Andrić, S. Matić, Rauković, F. Matić, Turudić (od 55. minuta Bosančić), Jovanović, Krnjulac.

Izvor: Opština Pećinci