PEĆINCI: NEMERLJIV DOPRINOS VOLONTERA U BORBI PROTIV KORONA VIRUSA

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, 8. maj, ove godine obeležen je pod sloganom „Bez obzira ko si i gde se nalaziš mi odgovaramo na svačiji poziv u pomoć“. Tim povodom rukovodstvo pećinačkog Crvenog krsta uputilo je izraze zahvalnosti volonterima i zaposlenima ove organizacije, koji su dali nemerljiv doprinos u borbi protiv korona virusa.

Sekretar pećinačkog Crvenog krsta Gordana Konjević rekla je da su se pećinački volonteri zajedno sa zaposlenima Crvenog krsta, pećinačkom lokalnom samoupravom i savetima mesnih zajednica od prvog dana pojave virusa COVID-19 i uvođenja vanrednog stanja uključili u pružanje pomoći sugrađanima starijim od 65 godina i dežurstva u opštinskom kol centru.

„Naši volonteri i zaposleni su se striktno pridržavali svih propisanih mera opreza i nismo imali ni jedan slučaj infekcije virusom COVID-19, čime smo ujedno čuvali i zdravlje onih o kojima smo požrtvovano brinuli. Naš pristup je univerzalan, vođen osnovnim principima – humanost, nepristranost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost. Uz veliku zahvalnost danas slavimo hrabrost i požrtvovanost naših volontera čija podrška menja živote najugroženijima i obavezuje nas na humanost svakog dana“ – rekla je Konjević.

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, obeležava se svake godine u znak poštovanja prema Anri Dinanu osnivaču najveće i najstarije humanitarne organizacije na svetu.

Izvor: Opština Pećinci