PEĆINCI: PREDŠKOLSKA USTANOVA POČINJE SA RADOM 11. MAJA

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije, Štab za vanredne situacije opštine Pećinci doneo je odluku da Predškolska ustanova „Vlada Obradović Kameni“ u ponedeljak, 11. maja, otvori svoje objekte u Pećincima i Šimanovcima, koji će biti na raspolaganju zaposlenim roditeljima iz svih 15 naselja pećinačke opštine.

Prijavljivanje za boravak dece u vrtiću je u toku, a roditelji su u obavezi da uz prijavu dostave i potvrde od poslodavca da poslove moraju da obavljaju u sedištu ili drugim organizacionim i poslovnim jedinicama poslodavca, kao i kontakt poslodavca. Potvrde je neophodno dostaviti za oba roditelja, a prilikom povratka deteta u predškolsku ustanovu roditelji su u obavezi da dostave i potvrdu od nadležnog pedijatra o zdravstvenom stanju deteta, ne stariju od 7 dana.

Prijem i otpust dece će se obavljati na ulazu u objekte predškolske ustanove, a roditelji iz bezbednosnih razloga neće ulaziti u objekte. Takođe su u obavezi da prilikom dovođenja i odvođenja deteta nose maske i rukavice, kao i da poštuju sve bezbednosne mere koje propiše predškolska ustanova, među kojima je i obavezno merenje temperature i deci i roditeljima beskontaktnim toplomerom, koje će vršiti zaposleni u predškolskoj ustanovi.

O svim daljim uputstvima roditelji se mogu informisati putem zvaničnog sajta i fejsbuk stranice predškolske ustanove.

U okviru same ustanove sprovodiće se sve propisane mere na sprečavanju širenja infekcije korona virusom, od zaštitne opreme do svakodnevne dezinfekcije objekata.

Javno komunalno preduzeće „Sava“ je, po nalogu Štaba za vanredne situacije opštine Pećinci, nakon zatvaranja zbog proglašenja vanrednog stanja izvršilo kompletnu dezinfekciju svih objekata predškolske ustanove, a pre početka rada ponovo će izvršiti kompletnu dezinfekciju vrtića u Pećincima i Šimanovcima.

Izvor: Opština Pećinci