PEĆINCI: SAMO KAMENI PROMENIO RANG TAKMIČENJA

Fudbal se polako vraća u uobičajene tokove. Sezona 2019/2020. je prekinuta i kao konačna tabela uzima se ona na dan 15. marta, što znači da je šampion tim koji je u tom trenutku zauzimao prvo mesto na tabeli.

Po rečima predsednika Sportskog saveza „Razvoj sportova“ Siniše Đokića, ni jedan fudbalski klub sa teritorije opštine Pećinci nije napustio svoju ligu.

„Svi su ostali u svojim ligama, izuzev Kamenog iz Ašanje, koji je posle prvog dela prvenstva bio prvak Opštinske lige Pećinci. S obzirom da od tada klubovi iz te lige nisu odigrali ni jedno kolo, Kameni je šampion i od sledeće jeseni biće u konkurenciji klubova Međuopštinske lige Srem – Istok. Sloboda iz Donjeg Tovarnika je i dalje u Vojvođanskoj ligi – Jug, Donji Srem 2015 iz Pećinaca i Napredak iz Popinaca su u Sremskoj ligi, dok će u Međuopštinskoj ligi – Istok biti Srem iz Sremskih Mihaljevaca, OFK Brestač, Graničar iz Obreža, Sremac iz Deča, Šumar iz Ogara i Kameni iz Ašanje. Ostali klubovi su u Opštinskoj ligi Pećinci: Hajduk 1932 iz Šimanovaca, Kupinovo, Lovac iz Karlovčića, Sloven iz Sibača, Mladost 1935 iz Prhova i Vitez iz Subotišta. Kako stvari trenutno stoje, baraža nema. Činjenica je da bez pomoći lokalne samuoprave i Sportskog saveza, malo klubova bi moglo da radi. Nastavićemo i dalje da fudbalske klubove u našoj opštini pomažemo kroz plaćanje kotizacija za takmičenje, lekarskih pregleda, službenih lica, obezbeđenje prevoza, održavanja terena. Trenutno je najvažnije da fudbal sve više ulazi u uobičajene tokove, a prvi su sa radom nastavili klubovi koji sa najmlađim kategorijama rade kroz „Škole fudbala“. Za seniorske ekipe je još uvek rano da započnu rad, s obzirom da je početak naredne sezone najavljen za sredinu avgusta“ – istakao je Đokić.

Đokić, takođe, dodaje i da mlađe kategorije FK „Slobode“ iz Donjeg Tovatnika uveliko treniraju.

„Prvotimci su za sada slobodni. Tek kada budemo zvanično znali za kada je planiran početak prvenstva VFL – Jug, detaljnije ćemo planirati svoje aktivnosti. Jasno je da će nam biti prioritet, pre svega da zadržimo poziciju u sredini tabele. Pokušaćemo da sačuvamo okosnicu tima iz prethodne sezone, uz 2-3 pojačanja“ – rekao je Đokić.

Izvor: Opština Pećinci