PEĆINCI: SAVET I LOKALNA SAMOUPRAVA UNAPREĐUJU BEZBEDNOST U ZONAMA ŠKOLA

Nakon Prhova, prepreke za usporavanje saobraćaja (ležeći policajci) postavljene su i na regionalnom putu u zoni škole u Donjem Tovarniku, sa pratećom horizontalnom saobraćajnom signalizacijom. Kako nam je rekao Milan Stepanović predsednik opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja, već sutra bi trebalo da bude postavljena i vertikalna saobraćajna signalizacija.

“S obzirom da se osnovna škola i predškolska ustanova u Donjem Tovarniku nalaze na samom centru, a u nastavku školskog dvorišta nalazi se i Sportska hala gde se održavaju brojna sportska, kako zvanična tako i školska takmičenja postavili smo tri ležeća policajca – jedan pre samog centra iz pravca Pećinaca, a druga dva kod pešačkog prelaza između škole i hale u oba pravca. Ležeći policajci i vidljiva horizontalna i vertikalna signalizacija u zonama škola od izuzetnog su značaja kada je bezbednost dece u pitanju, i upravo zato će opštinski Savet za bezbednost saobraćaja zajedno sa pećinačkom lokalnom samoupravom nastaviti da radi na podizanju nivoa bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju” – istakao je Stepanović.

Postavljenim preprekama za usporavanje saobraćaja zadovoljan je i predsednik Saveta mesne zajednice Donji Tovarnik Milan Aleksić.

“Dugo smo čekali na ležeće policajce, jer je velika frekvencija dece i saobraćaja kroz naše mesto posebno u dane kada se održavaju sportske, kulturne i turističke manifestacije. Sada je put u zoni škole daleko bezbedniji za svu našu decu, a to će posebno doći do izražaja kada deca ponovo krenu u školu i ponovo počnu da se održavaju razna sportska takmičenja u Sportskoj hali koja okupljaju veliki broj učesnika, često iz cele zemlje” – rekao je Aleksić.

Izvor: Opština Pećinci