PEĆINCI: USPESI KRUNA ZAJEDNIČKOG RADA

Košarkaški klub „Srem Basket“ iz Pećinaca, koji se sa mlađim kategorijama takmiči sa vršnjacima na nivou Srema, tokom protekle sezone, koja je epidemije korona virusa prekinuta 16. marta, imao je dve takmičarske ekipe – pionire (U 15) i mlađe pionire (U 13), sa kojima je ostvario zapažene rezultate.

Treninzi su nastavljeni čim su se stvorili uslovi za to, a svoje prebogato košarkaško iskustvo, stečeno višegodišnjom profesionalnom karijerom, trener Srem basketa Živko Misirača sa velikim uspehom prenosi na najmlađe, već godinama i, kako kaže, uz nesebičnu podršku svih značajnih aktera u našoj opštini.

„Iako je fudbal „sport broj jedan“ u svetu, pa i kod nas, u našoj opštini od samog mog početka rada sa decom veliku podršku pruža nam Sportski savez „Razvoj sportova“ i pećinačka lokalna samouprava, što umnogome olakšava rad. Sve bolji rezultati koje postižemo sa decom, dolaze kao kruna zajedničkog dobrog rada. Kao i svake godine, i ove godine u avgustu idemo na pripreme. Za sada, treniramo i čekamo konačne odluke nadležnih organa u vezi prekinute takmičarske sezone“ – istakao je Misirača.

On, takođe, dodaje da je sve više dece u našoj opštini zainteresovano za ovaj sport, kao i da je dosta mladih igrača, koji su prve košarkaške korake napravili upravo u pećinačkom klubu.

„Drago mi je da su deca zavolela košarku na pravi način, a mnogi od njih sada igraju u Partizanu ili Crvenoj zvezdi i tako na najbolji način predstavljaju i našu opštinu. Lav Cvetković je sada na univerzitetu u SAD. Najpre je iz našeg kluba prešao u Partizan. Igrao je uspešno ovu sezonu u Americi i bio drugi strelac do prekida. Njegov brat Segej je u zimskom prelaznom roku iz Partizana prešao u Radnički sa Crvenog krsta. I on bi, ako bude sve u redu, trebalo da ode u Ameriku. Teodora Ivanović je članica ŽKK „Crvena zvezda“, gde igra i za pionirke i za kadetkinje. Reprezentativka je Srbije u pionirskoj konkurenciji. Tamara Građin je u pionirkama Crvene zvezde, a neka naša deca, koja su trenirala košarku, postala su košarkaške sudije“ – rekao je Misirača, i dodao da je ponosan na svu decu koju trenira i koju je trenirao, jer su, kako kaže, pre svega izrasli u vredne i poštene ljude.

Izvor: Opština Pećinci