ПЕЋИНЦИ ЗА ВИКЕНД ДОМАЋИНИ НАЈБОЉИМ ДЕЧЈИМ ПРЕДСТАВАМА У СРЕМУ

Најбоље дечје представе у Срему биће приказане 29. и 30. априла, у оквиру Зонске смотре дечјег сценског стваралаштва Срема коју организују Културни центар „Пећинци“ и Савез уметничког стваралаштва Војводине, а генерални покровитељ манифестације је Општина Пећинци.

Смотра ће бити отворена представом домаћина „Девојчице које не воле границе“ у извођењу чланова Драмске секције пећиначког Културног центра, у суботу, 29. априла, у 11.00 часова, а истог дана од 13.00 часова наступиће чланови Драмске секције Основне школе „Вера Мишчевић“ из Сурдука са представом „Кад срце заигра“, док ће од 15.00 часова бити изведена представа под називом „Мој први рандеву“, коју ће одиграти чланови Драмске секције Основне школе „Херој Јанко Чмелик“ из Старе Пазове.

Другог дана Смотре, 30. априла, у Позоришту „Добрица Милуитиновић“ у Сремској Митровици, од 11.00 часова, биће изведена представа „Нојева фарма“ у изведби ученика Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Сремске Митровице, док ће од 13.00 часова, у истом простору, чланови Креативног студија и театра „Гартел“ из Сремске Митровице извести представу „Царски заточник“. Смотра се заврашава у недељу, 30. априла, наступом чланова Аматерског позоришта Културно-уметничког друштва „Бриле“ из Беочина, које ће у сали пећиначког КЦ-а, од 15.00 часова, извести представу „Чистоћа је од залата јабука“.

Одлуку о даљем пласману у виши ранг такмичења, односно наступу на 65. „Мајским играма“ у Темерину, које се одржавају од 17. до 19. маја, донеће селектор смотре др Миљан Војновић, дипломирани глумац и самостални стручни сарадник на Департману за глуму на српском језику Академије уметности у Новом Саду.

Организатор позива децу, али и све љубитеље позоришта за децу, да последњи викенд у априлу погледају свих шест представа и подсећају да је улаз за све представе слободан.

Извор: Општина Пећинци