ПЕНЗИОНЕРИ ГОСТЕ ДОЧЕКАЛИ ПЕСМОМ И БОГАТОМ ТРПЕЗОМ

Кикиндски пензионери данас су одржали друге по реду “Пензионерске гастрономске ђаконије”, а то је била прилика и да чланови КУД-а „Сунчана јесен“ обележе 46 година рада и постојања. Председница КУД-а „Сунчана јесен“, Јела Величков, навела је да имају око 80 чланова, од којих су четири почасна:

– Окосница су хор и фолклор. Са тим се почело, али сваке године се додаје нека нова секција, она за коју су чланови удружења заинтересовани. У току недеље, ми се дружимо пет дана и могу да вам потврдим да одлично функционишемо. Поред хора и фолклора, имамо још вокално-инструменталну секцију, мушку певачку група, солисте и инструменталисте, али и литерарно – драмску и спортску секцију- казала је Величков и додала да су обележавању 46 година од почетка рада „Сунчане јесени“ присуствовали пријатељи и гости. Угостили су их домаћински. Припремили су гулаш, печене паприке и још неке гастрономске ђаконије на пензионерски начин. Поред осталих, прослави је присуствовао и Миодраг Булајић, члан Градског већа. Он је подвукао да локална самоуправа подржава рад свих градских и сеоских удружења:

– Број година говори о томе да та удружења, пре свега, имају планиране активности. Сваки корак код њих је познат и они из тог разлога трају дуго. Кад томе додамо љубав, енергију, ентузијазам, сигурно да то све обједињено чини велики успех овог удружења – навео је Булајић.

Извор : Град Кикинда