PENZIONERI OBIŠLI TURISTIČKE LOKALITETE

PENZIONERI OBIŠLI TURISTIČKE LOKALITETE

Proteklog vikenda Turistička organizacija opštine Pećinci organizovala je celodnevni izlet za članove Udruženja penzionera opštine Pećinci. Kako nam je rekla Ljubica Bošković direktorka TO, tokom celodnevnog izleta pećinački penzioneri bili su u prilici da dožive značenje slogana “Predeo gde priroda grli istoriju”.

“U okviru akcije „Upoznajmo svoju opštinu da bismo je više voleli“, ovog puta smo penzionerima ukazali na sve znamenitosti i lepote naše opštine. Zadovoljstvo nam je bilo voditi ih kroz priču o našoj opštini i upoznati ih sa svim turističkim lokalitetima. Sve usluge Turističke organizacije bile su besplatne za penzionere, tako su imali priliku da vide i uživaju u Aksentijevom kućerku u Ogaru (gde ih je sa pogačom i solju dočekalo udruženje žena Ogarčanke), Svinjarskoj kolebi u Donjem Tovarniku, Obedskoj bari, kompleksu Etno kuće Putnik u Kupinovu. Mnogi od njih do sada nisu čuli priču o Kupiniku, tako da smo ih upoznali sa istorijom i značajem Kupinika za, ne samo našu opštinu, nego i za našu zemlju. Takođe, novi električni mini-bus, naš “Zeleni zmaj”, prvi put je provozao upravo naše penzionere. Tokom celodnevnog izleta penzioneri su se upoznali i sa poslovanjem i značajem NAVAK-a u Subotištu, a posetili su i Muzej hleba u Pećincima” – rekla je Bošković.

Kako nam je rekla Jasmina Popović predsednica pećinačkog Udruženja, penzioneri su bili oduševljeni izletom.

“Mnogi od njih nisu ni znali kakve lepote krije naša opština. Samim tim ovaj izlet je bio više nego dobrodošao, a posebno smo zahvalni lokalnoj samoupravi i Turističkoj organizaciji na ovom besplatnom izletu. Već sledećeg dana u saradnji sa Udruženjem penzionera iz Zemuna organizovan izlet za zemunske penzionere, a u planu su takvi izleti i sa drugim penzionerskim udruženjima” – rekla je Popović.

Izvor: Opština Pećinci

 

Author Image
Anna Horvátová
%d bloggers like this: