ПЕНЗИОНЕРИМА У БЕЗДАНУ И БАЧКОМ МОНОШТОРУ ДОСТАВЉЕНИ ПАКЕТИ ПОДРШКЕ

Подела пакета подршке пензионерима са пензионим чеком до 30 хиљада динара настављена је данас у насељеним местима Бездан и Бачки Моноштор. Пакете су пензионерима достављали волонтери Црвеног крста, чланови Службе цивилне заштите и месних заједница, заједно са командантом Штаба за ванредне ситуације, градоначелницом Душанком Голубовић.

За Бездан је припремљено 570 пакета, а за Бачки Моноштор 304 пакета прехрамбених производа и производа кућне хемије, које је обезбедио Штаб за ванредне ситуације Града Сомбора.

Заменик градоначелнице Антонио Ратковић рекао је да је до сада подељено преко 8000 пакета, а да од следеће недеље пакете могу да очекују пензионери који поред домаће примају и инострану пензију.

„Данас смо наставили са поделом пакета пензионерима у Бездану и Бачком Моноштору. У Бездану ће бити подељено око 570 пакета, у Моноштору 304. Укупно са данашњим даном смо поделили преко 8000 пакета. За сутра су предвиђени насељена места Гаково, Буковац, Централа, Градина, Ленија, као и Шапоње и Шикара. За четвртак је планирана Чонопља и тиме би заокружили први круг поделе (пакета) пензионерима који имају пензије мање од 30 хиљада динара. У петак и за викенд планирамо да поделимо све оне пакете за пензионере које нису нашли на адресама у граду Сомбору, док се пакети за пензионере са села налазе у њиховим месним заједницама и биће контактирани од стране месне заједнице. За пензионере који имају инострану и нашу пензију подела пакета ће кренути од понедељка“ изјавио је Ратковић.

Пензионери пакете треба да сачекају на својој кућној адреси, а за добијање пакета није потребно да се поднесу посебни захтеви. Пензионери који, поред  домаће, примају и инострану пензију биће контактирани како би се утврдила збирна висина њихових примања и уколико се утврди да су мања од 30 хиљада динара, такође ће добити пакет.

Извор: Град Сомбор