ПЕСМЕ СИЛВАНЕ И ТОМЕ УТКАНЕ У КУЛТУРУ НАШЕГ НАРОДА

Љубитељи народне музике били су у прилици да у понедељак 14. фебруара у сали пећиначког Културног центра уживају током Концерта народне музике – Кафанско вече, у организацији КЦ под покровитељством пећиначке локалне самоуправе.

Директор пећиначког Културног центра Јован Деврња истакао је да ће оваквих садржаја бити и убудуће захваљујући подршци Општине Пећинци.

„Трудимо се да садржаје прилагодимо свачијем укусу и узрасту. Култура је душа једног народа, а и овај концерт је показао да су песме Силване и Томе уткане у ту културу. План је да оваквих садржаја буде још, не само у Пећинцима, већ и у другим местима наше општине“ – рекао је Деврња.

Публика је током сат времена уживала у песмама које су изводили Силвана Арменулић и Тома Здравковић захваљујући солисти Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводина Александри Сашки Падров из Сремске Митровице и вокалном солисти Драгољубу Ковачевићу Гаши, које су пратили хармоникаш Саша Зоркић и виолиниста РТС-а Зоран Ковачевић, док је програм водио глумац Владимир Балашћак из Сремске Митровице.

Концерт је отворен песмом „Срећо моја“, да би се наставио песмама „Два смо света различита“, „Туго моја најтужнија“, „Слику твоју љубим“, „Тане моје, тешке ране“, „Љиљана“, „Сећаш ли се, Сања“, „Циганине, ти што свираш“, „Свирајте ноћас само за њу“, „Само њега сањам“, „Одлази, одлази“, „Грли ме, љуби ме“, „Испод палме на обали мора“, да би се завшио песмом из филма „Тома“ која носи назив „Поноћ“.

Извор: Општина Пећинци